sinus Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Jakie rozwiązanie jest lepsze? Planowałem jeden zasilacz podpiać do płyty, a jeden do urządzeń,wentyli,hydrauliki i oświetlenia. Mógłby mi ktoś zapodac linka z opisem jak podłączyc dwa zasilacze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Jezeli tak to zamierzales to bedzie lepiej 2x300W. Polaczenie 2 zasilaczy gdzies widzialem na zagranicznym serwisie ale jest bardzo proste. Poprostu podlanczasz 2 do przekaznika i bedzie sie wlanczal po wlaczeniu 1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Najprosciej jest polaczyc kabelki zielony i czarny z wtyczki ATX jakims drutem z takimi samymi kabelkami w drugiej wtyczce. Takie zasilacze beda jednak wlaczone przez caly czas i musialbys miec do nich wylaczniki. O lepsze sposoby pytaj forumowych elektronikow - ja jestem tylko od rozwiazan tymczasowych (lub prowizorycznych jak kto woli :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Najprosciej jest polaczyc kabelki zielony i czarny z wtyczki ATX jakims drutem z takimi samymi kabelkami w drugiej wtyczce. Takie zasilacze beda jednak wlaczone przez caly czas i musialbys miec do nich wylaczniki. O lepsze sposoby pytaj forumowych elektronikow - ja jestem tylko od rozwiazan tymczasowych (lub prowizorycznych jak kto woli :D ) Przeciez podalem mu jak ma zrobic zeby mu sie wlanczaly obydwa zasilacz :twisted: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 No w sumie ja tez :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 odnosnie dwoch zasilaczy polaczonych razem polecam artykul na MoDeD-KOMPz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 W żadnym wypadku nie kupuj dwóch zasilaczy Codegena 300W. A dlaczego połączenie dwóch zasialaczy niewiele ci da. jeden zasilacz musi wytrzymać powiedzmy Athlona XP 1466@1766 na 1.85V i Tit 4200 2xkości Ram , I inne karty. To jest duzo sam proc ciągnie koło 100W do tego grafika dodatkowo sporo ciągnie koło 30W pamięci każda po 5W to masz już 140W i reszta kart. Sprawdzałem swojego codegena i feel na karcie graficznej PCI jednej kości pamięci i procu na tyle co wyżej i napięcia nieźle siadały. Lepiej żebyś miał do płyty mocny zasilacz a do reszty drugi niekoniecznie mocny może być jakiś 235W np. Fortrona :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...