Mazder Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Witam. Czy plyty na chipsecie nForce 4 (a konkretnie Gigabyte K8N Pro-SLI) obsluguja pamieci oznaczone jako "unbuffered ECC"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 U mnie po włożeniu bezpośrednio w płytę i uruchomieniu kompa nie poszły. Natomiast w biosie (przynajmniej u mnie) wygląda na to że są opcje pozwalające włączyć obsługę ECC U. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 IMHO to kwestia BIOSa i wersji procesora. W zasadzie niebuforowane pamięci ECC powinny działać, w najgorszym przypadku bez obsługi ECC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 u mnie tez jest mozliwosc pracy takich pamieci(w biosie sa ustawienia) ale nie wiem jak w praktyce :/ no i ciekawe jak takowe pamieci sie kreca :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...