Skocz do zawartości
TanneR

RAM czy CPU , co bardziej przyśpieszy kompa ????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :D

Jeżeli moje problemy stały się dla Was monotonne to z góry przepraszam ale musicie zrozumieć że naprawdę mój komp musi jakoś przyspieszyć a nie chcę tracić niepotrzebnie kasy :? Tak więc czy przy moim konfigu bardziej opłaca się qpić Athlona XP 1700+ czy 256MB RAM ????

Są na ten temat różne szkoły i byłbym wdzięczny gdyby Wasze odpowidzi były potwierdzone jakimiś doświadczeniami w tym kierunku a nie opierały się wyłącznie na przupuszczeniach :!: W każdym razie z góry dzięki :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej AXP

ale poparles swoja wypowiedz gratulacje;)

A co tu dużo mówić poprostu to chyba oczywiste w jego wypadku w pamieci SDR nie ma co inwestować jego następnym zakupem powinna być nowa płyta i pamiątki DDR
A nie lepiej Athlona 2800+ i 512DDR i radek 9700pro!!! Kazdy wie co lepsze i nie mow ze przejscie na platforme DDR jest tanie w tym momencie. Sam kisze na SDRamach i jakbym chcial kupic plyte i pamiec DDR to bym mial 128mb, wiec nie opaca sie jak narazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup siakiegos antka XP to bedzie taki maly wstep do upgrade'u potem doskladasz kasy i kupisz plytke i ddry ja tak zrobilem najpeirw kupilem AXP a dwa tygodnie pozniej DDRy :D

cmok :D

tak samo myslimy :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie co lepiej??? AMD XP czy GF4ti 4200 ??? :) pewnie to drugie,ale pewien nie jestem ;).... qrde ;) keidy te k.graficzne pottanieją?? :) mam nadzieje,że nowy radek i GF FX wyjdą w lutym :) w marcu by można było już coś qpić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja powiem tak - moj znajomy mial sprzet prawie taki jak Twoj :) plyta Soltek na KT133 i Duron tyle ze 600 :)

kupil niedawno Durona 1100, gf ti 4200 firmy Prolink za 600 zl ; ma 512 mb SDRAM na plycie.

system XP mu reaguje bardzo szybko co jest zasluga RAMu - wg mnie identycznie (o ile nie szybciej) niz na kompie mojego znajomego ktory ma Athlona 1700 XP i plyte solteka na kt 333 + 256 ddr 333 MHz .

gra w najnowsza Fife to przyjemnosc (ale to juz bardziej kwestia grafiki, choc i wielkosc pamieci ma ogromne znaczenie, zwlaszcza pod pamieciozernym XPekiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...