Kopek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Chciałem się zapytać czy jak ja postawię serwer z grą to czy "zjada" mi limit?? bo słyszałem ze jak sie stawie gry to limit nie ucieka jak jest naprawde na neostradzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 z tego co wiem to nie bedzie zjadac gdyz jest to upload, jakkolwiek by jadlo czy nie to stawianie serwera na dynamicznym IP jest troche dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 limitowany jest tylko download, upload nie ma limitów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kons Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) z tego co wiem to nie bedzie zjadac gdyz jest to upload, jakkolwiek by jadlo czy nie to stawianie serwera na dynamicznym IP jest troche dziwne. Dlatego stworzono cos takiego jak dynamiczne DNS Obawiam sie ze kazdy serwer z gra to zarowno upload jak i download.Musi byc komunikacja klient serwer i odwrotnie.Ale tych danych jest bardzo malo,to zalezy od gry ale podejrzewam ze okolo kilku kb/s. Pozdro Edytowane 4 Lutego 2006 przez kons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 tzn jednak bedzie cos zjadac limitu ale malo, hmm zanim zaczne grac i stawiac gry poczekam moze inni sie wypowiedza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Zalezy jakie masz neo, dopiero od neostrady 1Mb masz 256Kb/s uploadu. To jest okolo 32 KB. Liczac po mniej wiecej 5 KB na gracza w obie strony mozesz na serwerze obsluzyc komfortowo do 6 graczy (bez zadnych dodatkowych ts-ow czy ventrilo). No iteraz mozna policzyc 6*5KB=30KB/s*3600s =108MB na godzine. Ale to czysta teoria trzeba by sprawdzic w praktyce. 5Kb /s wzialem z zalecen serwerowych dla gry americasarmy z ligi twl. Edytowane 4 Lutego 2006 przez mart123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...