Skocz do zawartości
k4n3

Zestaw Pod Atlona X2

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich.

mam zamiar niebawem kupic nizej wyszczegolniony zestaw.

Procesor AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX (Socket 939)

element zawiera: wentylator procesora 1 szt. 1313.00

Płyta główna DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

element zawiera: karta muzyczna, karta sieciowa 1 szt. 537.00

Pamięć RAM Kingston DDR 2 x 1024MB PC-400 CL3 1 szt. 725.00

Karta graficzna GeForce 7800 GT Gigabyte NX78T256V-B 256MB ViVO & DVI (PCI-E) 1 szt. 1349.00

Dysk twardy IDE/SATA WD Caviar SE-16 250 GB 16MB cache SATA-II 1 szt. 438.00

Obudowa Chieftec BA-01B-B-B bez zasilacza 1 szt. 360.00

Zasilacz Zasilacz do obudowy Tagan 480W - U22 2Force Series 1 szt. 399.00

Razem brutto: 5121.00 zł

komp bedzie sluzyl w duzej mierze do grania jak i do bezstresowej pracy (czyt. wielozadaniowosc), ktora ma zapewnic mi dwurdzeniowy atlon. :) komp nie bedzie krecony, jesli juz to minimalnie. ma starczyc na przynajmniej 2 lata bez zadnej ingerencji w zawartosc wnetrza. zakupu dokonam w komputroniku i w zwiazku z tym mam pytania:

jakie polecacie wydajne i bardzo ciche chlodzenie dla proca (musi byc kupione w komputroniku) ? do tego zestawu dojdzie jeszcze stary dysk 40gb caviar oraz nagrywarka dvd lite-on. czy zasilacz, ktory wybralem ma wystarczajacy zapas mocy dla tej konfiguracji. z opinii jakie czytalem na jego temat ma byc podobno bardzo cichy. generalnie zalezy mi na cichym komputrze. co ewentulanie mozna zmienic zeby utrzymac zblizone paramtery a zapewnic cicha prace. nie chcialbym przekroczyc kwoty 5500zl.

z gory dziekuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

tylko jak chcesz mieć bardzo cicho to może pomyśl nad innym chieftecem.

Tagan jest cichszy. DDR2 NIE WŁOŻYSZ pod amd jeszcze. Dysk bierz samsunga. Chłodzenie bierz arcitc freezer 64pro albo schyte ninja i fandera 120. Nie kupuj w komputroniku, tyle kasy ile tam zostawisz to można by złożyć jeszcze coś. Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi