gr8wizard Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Od jakiegoś czasu komputer doświadcza jakichś... hmm... zwolnień. Doszedłem do tego w ten sposób, że ruszając bez przerwy kursorem po pulpicie ten kursor w równych odstępach czasu mi przycina. To jest wnerwiające, bo przy uruchamianiu aplikacji jest podobnie. ( Tak jakby... doczytywał w równych odstępach czasu ). Athlon XP 1700+, 512Mb DDR, GF 5500 128Mb. No chyba że macie jakieś programy do sprawdzania konfiguracji komputera, to dajcie link i podam Wam więcej info. Aha, dodam że totalnych zwolnień doświadczam przy np. włączaniu IE, Mozilli, kursor chodzi tak niepłynnie, że po prostu skacze... Bardzo bym prosił o pomoc. Antywirus nie znajduje nic, ad-awarem, spy-botem odsyfiam się systematycznie. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Od jakiegoś czasu komputer doświadcza jakichś... hmm... zwolnień. Doszedłem do tego w ten sposób, że ruszając bez przerwy kursorem po pulpicie ten kursor w równych odstępach czasu mi przycina. To jest wnerwiające, bo przy uruchamianiu aplikacji jest podobnie. ( Tak jakby... doczytywał w równych odstępach czasu ). Athlon XP 1700+, 512Mb DDR, GF 5500 128Mb. No chyba że macie jakieś programy do sprawdzania konfiguracji komputera, to dajcie link i podam Wam więcej info. Aha, dodam że totalnych zwolnień doświadczam przy np. włączaniu IE, Mozilli, kursor chodzi tak niepłynnie, że po prostu skacze... Bardzo bym prosił o pomoc. Antywirus nie znajduje nic, ad-awarem, spy-botem odsyfiam się systematycznie. pozdrawiam. Czesc. A jak ci sie przycina to lampka z HDD sie świeci czy nie ?? w momencie przycięcia ? jak tak to walnij formata ale rozwal partycje C i zrob na nowo ewentualnie jak sie tak bedzie robiło pewnie cos z HDD a na samym pulpicie tez ci sie zacina nawet bez odpalania IE? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Myśle że jakiś proces Ci zajmuje 100% procka, czyli masz jakiegoś syfa...Skanuj Antyvirem,SPybotem,Ad-Aware,HijackThis :) Przeskanuj ramy Memtestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iro11 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 jedno pytanko. jaki uklad masz na plycie?? moj znajomy mial via (nie pamietam nazwy) mial ten sam problem. jak 'zlapal' jakies okienko i poruszal nim szybko po ekranie to potrafilo to zawiesic system. te problemy z 'doczytywaniem' rowniez. co zrobil to dokupil dodatkowa karte pci do wspolpracy z cd'romami i teraz jest ok (z wyjsciem rownoleglym do hdd pata) jak masz znajomego z czyms takim to sproboj..... jeszcze go popytam to on sam odpowie... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr8wizard Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Tak, podczas przycinania świeci się czerwona lampka HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 A mi sie wydaje,ze masz bad blocki.Przekanuj dysk wdclearem a problem zniknie.Odrazu zaznaczam - przenies przedtem dane ze wszystkich partycji na inny HDD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...