Skocz do zawartości
samael84

Niedziałające Gniazda Pci Na Płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam nastepujacy problem:

Podczas instalacji karty skystar i wyszukiwania kanałów system zawiesił sie. Po powtornym uruchomieniu komputera w zadnym z trzech gniazd PCI nie wykrywa mi sprzetu. ( w PCI-E wykrywa). Okazuje sie, ze napiecie jest wiec nic sie nie spalilo. Co wiecej, w roznych programach diagnostycznych wykrywa, ze dane gniazdo PCI jest uzywane jezeli cos jest do niego podlaczone. Niestety na gwarancji stwierdzono, ze wszystko jest OK :|... test płyty OK. I oddano mi płyte twierdzac, ze jest sprawna :]... No i teraz mam problem... system byl przeinstalowany... nie pomoglo. Probowalem roznych konfiguracji w biosie, rowniez bez rezultatu... Prosze o pomoc, co moze byc nie tak. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do różnych gniazd PCI podłączałeś tylko tuner czy też jakies inne urządzenia ? być może tuner uwalony. albo jeśłi masz kilka uirządzeń PCI to być może jakiś konflikt na przerwaniach, zobacz w menadżerze urządzeń czy nie ma jakichś problemów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam nastepujacy problem:

Podczas instalacji karty skystar i wyszukiwania kanałów system zawiesił sie. Po powtornym uruchomieniu komputera w zadnym z trzech gniazd PCI nie wykrywa mi sprzetu. ( w PCI-E wykrywa). Okazuje sie, ze napiecie jest wiec nic sie nie spalilo. Co wiecej, w roznych programach diagnostycznych wykrywa, ze dane gniazdo PCI jest uzywane jezeli cos jest do niego podlaczone. Niestety na gwarancji stwierdzono, ze wszystko jest OK :|... test płyty OK. I oddano mi płyte twierdzac, ze jest sprawna :]... No i teraz mam problem... system byl przeinstalowany... nie pomoglo. Probowalem roznych konfiguracji w biosie, rowniez bez rezultatu... Prosze o pomoc, co moze byc nie tak. ?

Wiem, że to może głupie, ale może za mocno wcisnąłeś kartę tunera w PCI? Ja miałem podobny problem z tunerem Prolinka: jak wcisnąłem go na maxa i dokręciłem śrubkę na śledziu to go płyta nie widziała... Spróbuj włożyc kartę bez przykręcania.

Jeśli to nie pomoże to zrób taki test:

1. Załaduj domyślne ustawienia w biosie.

Jeśli dalej nie będzie widział karty to

2. Powyłączaj zintegrowany dźwięk, LAN, itp. i spróbuj ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi