zatrzymaj czas Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Witam Sąsiad oddalony ode mnie o ok.120 m ma sdi i doszliśmy do porozumienia,że się ... podzielimy tym łączem. Szkopuł w tym ze nie wiem jak to zrobić, a On już zupełnie jest zielony w tym temacie. Chciałbym się zapytać czy wogóle jest możliwy taki podział, tylko ON i JA. Jaki sprzęt byłby potrzebny??Najlepiej jakby to było zrobione bezprzewodowo!! Czy wystarczy tylko Ruter np.D-Link DI-624?? i anteny kierunkowe + karta sieciowa u mnie??Bo u niego można chyba przewodem połączyć. Proszę o wyjaśnienie mi jak to zrobić i jaki sprzęt to tego użyć, odległość to ok.120m Z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) ty zamontuj sobie antenę kierunkową a sąsiad ma mieć panelową, lub lepiej sektorową reszta nie ma znaczenia na taką odległość zadziałała by zwykła panelowa po obu stronach, ale dla zachowana jakości lepsza będzie u ciebie kierunkowa, pamiętaj jedynie aby antenę stabilnie przytwierdzić i dokładnie wycelować :wink: Edytowane 4 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...