ArTeX Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Witam Kupiłem sobie Laptopa Dell-a latitunde CPx ale niestety ma on uszkodzoną matryce tzn. została nadepnięta i się wszystko rozlało i nie da się już z nią nic zrobić. chciałem zakupić matrycę ale nie mogę nigdzie jej dostać oprócz allegro tam są ale właśnie tu się pojawia problem mój laptop nosi nazwę modelu CPX a matryce są tylko do CPi czy też do CP --PRZYKŁAD [url=http://allegro.pl/show_item.php?item=84925743 czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy jak kupę matrycę do cp to będzie pasowała do mojego laptopa, czy też może da się ją zastąpić czymś innym i czy bez problem uda mi się ją podpiąć.Z góry dziękuje. Edytowane 5 Lutego 2006 przez ArTeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 A nie lepiej sprobowac zapytac tego co to sprzedaje? On powinien miec o tym wieksza wiedze. Poza tym czasami jest tak ze dana czesc niby nie powinna pasowac, a jak sie sprobuje to lezy jak ulal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTeX Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) No ten koleś od którego go kupiłem kompletnie się na tym niezna i niewie o co chodzi .być może warto spróbować kupić od cp. Edytowane 5 Lutego 2006 przez ArTeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 No ten koleś od którego go kupiłem kąpletnie się na tym niezna i niewie o co chodzi .być możę warto sprubować kupić od cp.A moze po prostu zadac to pytanie jakiemuś serwisowi, podzwonić, pomailować - najlepiej jak najbliżej miejsca zamieszkania?? Może udzielą odpowiedzi...Jeśli tu jej nikt nie udzieli Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTeX Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 aha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 ogólnie matryca z CP powinna pasować, ale mogą być inne taśmy sygnałowe, dawno już nie badałem tematu zmian matryc między modelami. Więc ostatecznie trzeba będzie spróbować przerobić kabel sygnałowy. a może chcesz sprzedać laptopa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTeX Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Nie chce bo kupiłem go dla mojej siostry a jej będzie potrzebny co konkretnie trzeba będzie zrobić z tym kablem sygnałowym ?? Edytowane 5 Lutego 2006 przez ArTeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Jezusie Nazareński... Weź człowieku zapyaj sprzedającego matryce na allegro... o to czy będzie pasowała do twojego lapciaka... W czym problem? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 SpiderMAN jakby to ladnie ujac : napisalem to w 2 poscie i on sie juz o to spytal a koles podobno nic o tym nie wie, pewnie przeoczyles ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 SpiderMAN jakby to ladnie ujac : napisalem to w 2 poscie i on sie juz o to spytal a koles podobno nic o tym nie wie, pewnie przeoczyles ;)Zrozumialem, ze pytal tego od ktorego kupil lapciaka... A jesli jest inaczej no to sorry, ja bym mimo wszysko sporbowal jeszcze zapytac w Polskim przedstawicielstwie Della. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Hmm w sumie przeczytalem to jeszcze raz i tak nie wiadomo w koncu czy pytal czy nie. Ale tez jestem zdania ze Dell Polska powinien pomoc. Ewentualnie zadzwonic do jakis serwisow gdzie supportuja Delle, powinni miec takie informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 maSTHa212: nie mieszaj, przecież jasno wynika, że pytał sprzedawcę laptopa.... można zapytać DELL PL, ale to jest raczej mało poważna firma i olewa klientów, szczególnie tych, którzy mają starsze laptopy ..... dzwonienie do BOK też często jest bezsensu, bo rzadko się zdarza, żeby kompetentna osoba odebrała telefon :-/ pozostaje dzwonić do serwisów DELLa, polecam CSS - ale UWAGA ! omijać szerokim łukiem cssbeskidy, straszna lameria i potwornie kroją z pieniędzy, nie wiele robiąc....np. najtańsza usługa 150 zł !!!!!! Ogólnie należy pytać osób, które sprzedają matryce np. na allegro, 90% z nich to serwisanci lub serwisanci hobby'ści i mają ogromną wiedzę w temacie. Nie zdziwiłbym się jakby wymienili - w cenie - matrycę, bo to w sumie 5 min. roboty, jeśli się całą, z obudową wymienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTeX Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) aha no właśnie próbuję takich osób pytać i nic z tego ale pewnie ktoś mi odpowie dzięki Edytowane 5 Lutego 2006 przez ArTeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ile możesz maksymalnie zapłacić za matrycę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Do mojego CPXa kupiłem http://allegro.pl/show_item.php?item=80060246. Czyli pasuje od DELL Inspiron 3500 7000 laptops, HP Omnibook 4100 and 4150 laptops, COMPAQ ARMADA 6500, Gateway Solo 9100 / 9150 / 5100 / 5150, Toshiba 1800, ThinkPad 390 390E 390X 1452 1500, IBM ThinkPad T20/21/22/23. Jednak nie polecam tego gościa bo jedną już musiałem odesłać, a przy okazji spaliłem inwerter :/ Człowieku, zanim jeszcze raz coś napiszesz wklej tekst do worda i go sprawdź, bo kaleczysz moje oczy. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTeX Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ile możesz maksymalnie zapłacić za matrycę ? 140 zł Do mojego CPXa kupiłem http://allegro.pl/show_item.php?item=80060246. Czyli pasuje od DELL Inspiron 3500 7000 laptops, HP Omnibook 4100 and 4150 laptops, COMPAQ ARMADA 6500, Gateway Solo 9100 / 9150 / 5100 / 5150, Toshiba 1800, ThinkPad 390 390E 390X 1452 1500, IBM ThinkPad T20/21/22/23. Jednak nie polecam tego gościa bo jedną już musiałem odesłać, a przy okazji spaliłem inwerter :/ Człowieku, zanim jeszcze raz coś napiszesz wklej tekst do worda i go sprawdź, bo kaleczysz moje oczy. 8) Aha no to dzięki bardzo mi pomogłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 140 zl to praktycznie nie mozliwe.... matryce w przyzwoitym stanie TXT zaczynaja sie od 200-250, a xga od 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTeX Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) 140 zl to praktycznie nie mozliwe.... matryce w przyzwoitym stanie TXT zaczynaja sie od 200-250, a xga od 400 nieno kupie spokojnie jakąś używaną czy terz lekko uszkodzoną za tą sume np http://allegro.pl/show_item.php?item=80060246.tutaj koleś sprzedał za 129 zł Edytowane 5 Lutego 2006 przez ArTeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...