Skocz do zawartości
cONmAN

A643200+manchester+acfreezer64pro=temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w posiadaniu procka A643200+manchester i chłodzenia ACFreezer64Pro. Chciałbym aby ludzie ktorzy tez maja taki zestaw napisali mi jakie mają temperatury na procku, swojego manchestera wykrecilem na 2,61GHz 1,5v i przy tym chlodzni w idle mam ok.35-39st a w stress ok.45-48st. wydaje mi sie to troche duzo. Co wy o tym sadzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie nie wiem czy taka normalna :/ u mojego qmpla co prawda na venice 3000+ @ 2,53 GHz 1,47v w idle procek ma w granicach od 23 do 27st a w stress max 36-7st, mozliwa bylaby az taka roznica ? chlodzenie oczywicie to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzalem docisk z tego co widze jest wszystko ok, ale z drugiej strony jak dotykam palcem podstawki podczas pracy kompa to nie wydaj sie zeby miala 48st, jest cieplawa lekko. moze czujnik temp jest sypniety ? robilem update biosa myslalem ze zle wskazywalo ale ten zabieg tez nic nie zmienil.:|

ps. co do wypychania to mam w jednej lini wyprowadzajacy wentylator AC, takze jak wentyl na radiatorze mi dmucha w radiatro to za radiatorem mam wentyl wyprowadzajacy powietrze.

Edytowane przez cONmAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura w normie..pomyśl 2500mhz na niestandardowym napieciu i mowisz ze niecale 50*C to duzo ??

martw sie jak bedzie ponad 55..a nie robisz z igly widly

no i może mobo zawyża ?

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sam wiec widzisz troszke jest za wysoka ta temp. nie robie "z igiel widel" ;d ale zastanowilo mnie to dalaczego takie temp mam spodziewalem sie lepszego wyniku. ale sproboje sie pobawic jeszcze z obudowa moze jakis przeciag przez obudowe zrobie. tylko ciekawy jestem jak maja ludzie ktorzy tez maja manchestery, pod czapa sa dwa rdzenie jeden niby nieaktywny ale kto ich tam wie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na stock-owych ustawieniach nie sprawdzalem. Teraz wlasnie wygrzewam proca w sp2004 od 2godz i 15 min i temp ani drgnie 48 st. no ten moj kolega o ktorym wczesniej pisalem ma maks 38 st i tez ma wykrecoengo ladnie bo do 2,5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje, że temperatura w normie. Poniżej 40 stopni w stresie przy taktach pow. 2,6 Ghz to albo wypasione AC np. Ninja albo jakieś WC. Na Freezerze PRO takich wyników nie uzyskasz. Inna sprawa, że czujniki w różnych płytach pokazują bzdety. Ja na swoim A64 @ 2,8Ghz 1,42V pasta OCZ Ultra 5+ mam w stresie ok. 46 stopni a mam dobrze wentylowaną budę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo osób ma < 40 na wykręconych prockach i Frezeerze 64 Pro. Mówię tu o Sempronach 64, ale Athlony 64 mają chyba takie same temperatury? W każdym razie ja też mam niepokojąco dużą temperaturę (dochodzi do 50 stopni na 1.42V @ 2370mhz), mam otwartą obudowę, ale nie jest ona w ogóle wentylowana. Poza tym komputer stoi blisko kaloryfera i nie wiem jaką mam paste nałożoną na procek (czy w ogóle jakaś jest :wink: nie no żartuję, jakaś musi być).

W niedalekiej przyszłości zmieniam obudową na Chiefteca z tak mniej więcej 3 - 5 wentylatorami, kupie sobie pastę AS 5 i napiszę, czy się zmniejszyła temperatura :wink:

Update: chociaż jednak nie wiem, czy Manchestery mają takie same temperatury jak Semprony...

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi