Skocz do zawartości
99tomcat

Kupno Winbondów 512mb Pod Wpływem Impulsu..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

wpadłem na allegro patrze fota kingów a tam wielbłądy remarkowane...

Prosze mnie uuspokoić,zę to na 100% winbond no i jesli to mozliwe jakie dokładnie...

http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/8...847887/84788730

http://photos.allegro.pl/photos/400x300/84...7887/84788730_1

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingston Value DDR400 nie był robiony na wielbłądach, zresztą te blaszki są trochę zbyt wąskie :? poza tym Kingston remarkuje Mosel'a, sam miałem takie kostki w ręku...

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem :P ty m4ddog pytałeś wtedy o kinstona CL3 i to wg mnie winbond nie bedzie, a tutaj może być różnie

btw kojarze te zdjęcia :> jeden koleś je wystawiał sporo razy i nikt nie kupował... chyba że ktoś kupił i znowu je próbuje komuś wcisnąć :D

update

ehh tak myślałem... http://allegro.pl/show_item.php?item=79277593

Edytowane przez theboo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem :P ty m4ddog pytałeś wtedy o kinstona CL3 i to wg mnie winbond nie bedzie, a tutaj może być różnie

Pytalem dokladnie o te same pamieci z tej samej aukcji, zdjecie ktore wkleilem to jest czesc tego zdjecia z allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa rewizja mosela napewno ma wtłoczenia :wink: Nawet był temat na tweaku, gdzie kostka z tłoczeniami miała logo, nr seryjny Mosel Vitelic.

Ja osobiscie miałem tego Kingston'a z wtłoczeniami i nie bootował się powyżej napięcia 3,3...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo do tej poty tak było, jedynie pomyłka mogła nastąpić jeśli sie sugerowałeś samymi blaszkami, ale kółka + blaszki dawały winbonda.

no i na sie złapałem ...dobre foty widoczne blaszki i wtłoczenia = winbond za grosze...a to paskudne mosele :/

kurde chyba wrócą na allegro- trzymać sie z daleka od nich.... nie chce mieć tłikowicza na sumieniu :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i na sie złapałem ...dobre foty widoczne blaszki i wtłoczenia = winbond za grosze...a to paskudne mosele :/

kurde chyba wrócą na allegro- trzymać sie z daleka od nich.... nie chce mieć tłikowicza na sumieniu :?

wczoraj ogladałem ta aukcje.... nie zauwazyłem blaszek, bo tak patrzec na wszsytkie foty,a tyle aukcji, jak bym zauwazył to bym pewnie kupił je...... jaki faaaart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytalem dokladnie o te same pamieci z tej samej aukcji, zdjecie ktore wkleilem to jest czesc tego zdjecia z allegro...

sorki, pomyliły mi sie tematy z innym, w którym wcześniej odpowiadałem...

@99tomcat za ile je kupiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie spieszy mi sie..

Na azie kasa jest przyblokowana bo chyba do pon wszyscy nie przeeleją kasy za te delty 120mm

Ale myasle,zę do końca przyszłego tyg będą u mnie. Cena nie powala 159zl i nawet bez dopłaty wysli ubiezpieczoną na swój koszt...

Swoją drogą powinni tetgo zabronic-tzn. moselowi takich wałków :-|

Acha wczoraj sie wgapiałem w nie i mam chyba szybki sposób odróżnienia- mosele mają beleczki na bokach takie waśkie a w winbondzie take szerze podłużne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już o tych beleczkach, niklach wspomniałem :wink: drogo nie zapłaciłeś, pokatuj je, pewnie zrobią jakieś 215 MHz 2-3-2-5, i sprzedaj, możesz w aukcji dodać, że "prawdopodobnie na legendarnych winbondach CH5 :lol: ", kupią je :wink:

a i nie zapomnij dać ładnego foto z kółeczkami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie chyba trzeba będzie dac coś w stylu nie znam sie ale kumpel coś wspominał ze wyglądają jak jakieś winbondy czy coś :wink:

tylko sumienie może mnie troche gryżć..no ale sumienie albo kasa w portfelu...chyba niskie instynkty wygrają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no dla mnie winbondy na 100% tylko że data jakś dziwna, wychodzi na to że to utt ;)

pozdr

hehe obserwowałem ta aukcje z ciekawości czy ktoś się nie natnie ;) no i naciąłeś się :P

100% mosel mam takich 2x512 :lol2: :lol2: kupiłem kiedyś na chybił trafił i chybiłem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dalem "troche" wiecej niz tomcat, KLIK! i mam nadzieje ze to beda BH5 :)

Tak, to jest BH-5. Daj znac jak sie kreci ta kostka gdy juz ja dostaniesz.

A wracajac do tematu, nadzialem sie juz tez 2x na mosele wygladajace jak winbond.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuje Tomcatowi :)

Ja za to chyba zrobiłem dobry zakup http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85090077

Jak sie nimi pobawie to powinny wylądować w dziale sprzedam ;)

jak juz sie chwilimy to:

http://allegro.pl/show_item.php?item=84293152

;)

ciekawe czy beda lepsze od moich oldschoolowych bh-5 ;) jezeli tak to zostawie sobie 4 kosci, jak nie to te Twinki pojda pod mlotek :]

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez jaj ja dałem 159 z wliczoną wysyłką ubezpieczoną czyli twoje sporo droższe...no lae ja mam tylko podrabiane kosci jak adidas z 4 paskami :lol:

testuje właśnie te mosele ala winbond.

nie ma tragedii 230 póki co robią 3,-4-3-8 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi