Skocz do zawartości
99tomcat

Kupno Winbondów 512mb Pod Wpływem Impulsu..

Rekomendowane odpowiedzi

Yotomeczek sprzedal swoja za 196zl KLIK

BEZ RADIATORA!

Poza tym cos felerna ta jego kostka bo nie chciala chodzic na napieciu wiekszym niz 3,4V.

Sprobuj kupic pare (2x512) starych winbondow bh5 za 360zl bedziesz niezly, tyle to kosztuja patrioty KH, spytaj dszywaly za ile sprzedaje swoj komplet;)

Edytowane przez m4ddog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kupiec z tamtej aukcji zrezygnowal i ja Strongman z tweaka wczoraj wciagna za tyle ile mowilem :D A pozatym 260MHz@3,3V to raczej mało spotykany wynik, ciężko takie memki znaleść. A pozatym ten radiator na winbondach tylko przeszkadza, ja ze swoich khx zdjelem po pol godzine uzywania.

Kupic pare za 360 to trudno, ale osobno kupic 2x512MB niesparowanych KHX to raczej do zrobienia.

"Spytaj dszywali" :lol: To dałeś przykład! :D To ze on chce za taki komplet 800zl to nie znaczy ze one tyle sa warte. Te jego ceny to są conajmniej śmieszne...

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hary86 napisał(a):

"Spytaj dszywali" :lol: To dałeś przykład! :D To ze on chce za taki komplet 800zl to nie znaczy ze one tyle sa warte. Te jego ceny to są conajmniej śmieszne...

W kostkami dszywaly to tylko tak do porownania dalem;) okazji moze nie zlapalem to sie zgadza, ale zalezalo mi wlasnie na khx3200/512 zeby miec komplet, a te byly pierwsze na allegro od jakis 3 miesiecy, i nie AZ tak drogo wiec wzialem;P koniec tematu bo sie zaczniemy klocic. Pochwale sie jak chodza jak juz beda u mnie

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś pomysły jak w dual'u khx3200 z khx3500 będą współpracować, skoro obie bh-5, to chyba nie powinno być problemu, no nie?

@m4ddog - mam nadzieję, że coś z tych naszych khx3200 będzie (bo Winbond to raczej na pewno)...

hary86 napisał(a):

Conajmniej 20zl za DROGO!

A w zasadzie to powinna kosztowac 180 z przesylka max.

hary86 napisał(a):

Okej, czekam na wyniki!

Powiem tylko że Strongmen kupił KHX3500 za 160zł (:lol:) co mu biegały 260MHz@około 3,2V na DFI LP nF3250GB. Więc ty interesu nie ubiłeś zbyt dobrego, można rzec, krata piwa w tył :D

Weź koleś wyluzuj, strzel sobie browara z tej "kraty" i daj ludziom żyć :mur: Edytowane przez toolboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hary86 napisał(a):

Ale kupiec z tamtej aukcji zrezygnowal i ja Strongman z tweaka wczoraj wciagna za tyle ile mowilem :D A pozatym 260MHz@3,3V to raczej mało spotykany wynik, ciężko takie memki znaleść. A pozatym ten radiator na winbondach tylko przeszkadza, ja ze swoich khx zdjelem po pol godzine uzywania.

Kupic pare za 360 to trudno, ale osobno kupic 2x512MB niesparowanych KHX to raczej do zrobienia.

tyle że ja ich nie kupiłęm za 150zł/szt

mi się z nimi nie pali, nikt ich nie weżmie zostają dla mnie . .

Niedługo może pobawie się fc, więc spróbuję jakiś lepszy wyniczek na nich walnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dszywala napisał(a):

tyle że ja ich nie kupiłęm za 150zł/szt

mi się z nimi nie pali, nikt ich nie weżmie zostają dla mnie . .

Niedługo może pobawie się fc, więc spróbuję jakiś lepszy wyniczek na nich walnąć.

Ja nie mowie ze ty je kupiłeś za 150zl...

Ale bez przesady 800zl za 2x512?

Żeby one były choć GM i Blend'em stestowane...

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@m4ddog - pochwal się jak chodzi Twój bond, ja do czerwca jeszcze na nf2 męczę, 2.9V (z biosa)

2-2-2-11 do 225 Mhz. Na razie więc ma rozgrzewkę do czasu s939 i DFI...

A oto co siedzi w moim KHX3200:

Dołączona grafika

Edytowane przez toolboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i złapałem "lekkie" zdziwienie

moje twinmoski na ch po wyjęciu 1 kostki zrobiły 262 w spi 16m na 2 2 2 5 na ostrych alpchach :blink:

kurde sprawdze ejszcze drugą kosć ale ta jedna to zapowaida sie rewelacyjnie. niby nienajlepszy laminat,

dość przeciętne z pozostu kostki ch-5 lub nawet ch-6 a tu wyniczek anwet fajny zwłaszcza jak na nicae 3.2v jakie podaje niemodowane dfi infinity...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gorzej,ze 2 kostka z parki lipna...

latała 253.7 i sama z siebie przestała-teraz przy 252 potrafi sie wywalic..ide ją testować ale kurde cinko to widze...

wie ktoś co lepiej do spi- 512mb ram ale 238 czy 1 kostka 256 ale pod 255-260? Co da lepszy wynik?

wydaje mi sie zę wyzęj taktowana jedna kosć ale słyszałem też ze im wiecej ramu tym spi lepsze wyniki daje...jaki to rząd wielkosci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tu taki screenik_ prosze o rady co by w alphach zmienic-mozę wyniczek ws pi sie polepszy...

Jutro wracam z akasy evo33 na boxa ale za kilka dni powinienem mieć ninje plus na testy :D

http://img360.imageshack.us/img360/2809/memka26230if.jpg

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nio i jestem po modzie spu i mobo.

niestety przy 3.7v na linii 3.3 zabezpieczenia zasialcza włączają sie i koniec kręcenia :/

tak czy siak na 3.4-3.45v na mem gorsza kostkarobi 257 w spi16m a ta lepsza ok 271 B)

jak na lipne twinmoski to chyba nieżle-zwłaszcza w przypadku tej lepszej memki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życze ci tego... :wink:

Ale co powiem to powiem, bo mi się ogólnie przewinęło przez ostatnie 3 miechy jakieś 4GB wszelakich winbondów (BH-6 głównie oraz troche CH-5 UTT i BH-5 UTT) głównie w kościach 256 ale ze 3 sztuki 512 też były i z tego tylko 2x256 trafiło się w miare ludzkie co robi na 3,33V 258MHz... :] Więc kupując winbondy nie ma se co obiecywać że odrazu będa ładnie latać... Żadna 512 nie zrobiła powyżej 240MHz@3,3V.

Taka kostka jak ty tych twinków trafiłeś to jest jedna na sto albo jeszcze lepiej :wink:

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi