hubim Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Mam taki chyba dość oryginalny problem (no może nie oryginalny,ale nie znalazłem podobnego na forum :P ): kupiłem słuchawki USB Trust HS-4100 i jak wiadomo system wykrywa je jako osobną kartę dźwiękową. Wszystko działało gładko, póki nie zachciało mi się oglądać telewizji z tunera. Mam kartę WinFast TV 2000XP (soft: WinFast PVR) podłączaną do karty dźwiękowej (SB Live!) do wyjścia AUX (takim kabelkiem, jakim podłącza sie CD-ROMy). Problem: nijak nie mogę ustawić, żeby dźwięk z telewizji był słyszalny w słuchawkach. Da się na to coś poradzić? Z góry dzięki za pomoc. EDIT: P.S. Bo jak sie domyślam ma możliwości przejścia z USB na mini-jacka (przejściówka jakaś, czy coś), chyba, że się mylę ? Edytowane 5 Lutego 2006 przez hubim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 problem CHYBA tkwi w tym , ze tuner masz podpiety do SBlive a sluchawki sa widziane jako karta dzwiekowa. twoj tuner jest skonfigurowany tak , iz jako zrodlo dzwieku ma ustawiony sb live. Sprobuj w ustawieniach oprogramowania od tunera ustawic jako zrodlo dzwieku ustawic sluchawki (powinna byc taka mozliwosc gdyz jak sam piszesz sa widziane jako karta dzwiekowa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubim Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No niestety nie wystarczy przelaczyc zrodla dzwieku na sluchawki... zalaczam screena wlasnie z ustawien dzwieku tunera. Widac tam jakie sa mozliwosci wybrania zrodla dzwieku - w SB dziala jak zaznaczone na aux, a do c-media (sluchawki) nic nie dziala...nie mam pojecia co mozna zrobic, a zalezy mi, zeby to dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...