FORREJ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 witam mam ta plyte razem z sempronem 3000+, chcialem zapytac jak przyspieszyc lub co zrobic aby szybciej sie uruchamiala, a mianowicie samo przejscie z biosu do ładowania windows trwa ponad 30s, chyba najdluzej trwa wykrywanie urzadzen mam nagrywarke lg i dysk samsung sataII prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FORREJ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 aha, i jakby ktos jeszcze wiedzial co trzeba poustawiac aby bylo jak najwydajniej to prosze napisac, nie wiem czemu ale sandardowo mialem procka na 1000 mhz zamiast 1800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FORREJ Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 hej nikt nic nie wie o tej płycie? cokolwiek chociaz podpowiedz, albo cos:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czendler Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Mam taki sam zestaw, i ten sam problem :-| , próbowałem bootvis'em ae to nic nie daje. a do podkręcania procka masz EasyTune5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FORREJ Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 procka podkręciłem narazie tylko do 2000mhz w biosie. Nie kupiłem tego zestawu do podkręcania, ale przy odrobinie wolnego czasu zobacze ile da sie go puścic maksymalnie:) bootvisa nawet nie używałem sam system ładuje sie szybko, tylko w bios-ie przez 30s ok wykrywa wszystkie dyski i urzadzenia "detecting ide drives" to sporo za długo, ma ktos moze na to rozwiązanie? ile udało ci sie podkrecić procesor na tym zestawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonoj Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 procka podkręciłem narazie tylko do 2000mhz w biosie. Nie kupiłem tego zestawu do podkręcania, ale przy odrobinie wolnego czasu zobacze ile da sie go puścic maksymalnie:) bootvisa nawet nie używałem sam system ładuje sie szybko, tylko w bios-ie przez 30s ok wykrywa wszystkie dyski i urzadzenia "detecting ide drives" to sporo za długo, ma ktos moze na to rozwiązanie? ile udało ci sie podkrecić procesor na tym zestawie?Spróbuj zrobic update biosu. Link masz tutaj do strony z biosami dla GA-K8N51GMF-9 (to chyba twoja). Kiedyś też miałem Gigabyte (k8nf-9) i upgrade biosu pomógł (z ok. 30s do kilku sekund) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FORREJ Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 ok, wgram jutro nowy BIOS i napisze co i jak:) dzieki za podpowiedz i czekam na nastepne:) pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FORREJ Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 nie czekalem i wgralem niestety nie pomoglo, o ile nie pogorszylo... 30s to chyba za duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...