Skocz do zawartości
paprotek

Stary LCD - co to????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem dostalem od znajomego starą obudowę (5 lat) i był w niej taki wyświetlacz, pokazywał szybkość procka (100 MHz), chciał bym go przerobić żeby pokazywał mi temp mojego proca . No i właśnie tu jest problem :) Eee........... Nie wiem co to za model. Ztyłu ma napisane "S-510" (chyba kontroler :) ) a na samym wyświetlaczu pisze "LF30508AG", może miał ktoś z tym styczczność i może mi pomóc. :) :) :) bardzo bym prosił zdjęc nie mam (niestety :( )

Z góry wielkie THX

A i jeszcze jak ktoś wie co to! to niech da jakieś linki albo cuś z schematami itp....

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nic prostrego musisz tylko jakiegoś murzyna zatrudnić za nocleg i żarcie będzie ci sprawdzał temeperature za pomocą języka :)) :P

A tak poważnie to widziałem kiedyś w jakimś Elektroniku Praktycznym właśnie taki opis. Idz do jakiejś większej biblioteki publicznej i poszukaj w starych numerac. Napewno było ponad 2 lata temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nic prostrego musisz tylko jakiegoś murzyna zatrudnić za nocleg i żarcie będzie ci sprawdzał temeperature za pomocą języka :)) :P  

A tak poważnie to widziałem kiedyś w jakimś Elektroniku Praktycznym właśnie taki opis. Idz do jakiejś większej biblioteki publicznej i poszukaj w starych numerac. Napewno było ponad 2 lata temu.

Tez to widzialem i nawet ten numer ma gdzies w domu (jak bedzie mi sie chcialo to poszukam).

Z tego wyswietlacza to tylko te cyferki sa potrzebne. Reszta jest do wyrzucenia a i tamten czujnik nie jest najlepszy. Lepiej zrob sobie termometr na DS1820 bedziesz miec bezposrednio do kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...