Skocz do zawartości
espero

Po Ataku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam problem z win Xp mianowicie posiadałem Norton Internet Security 2006 ale i tak przepuscił pare robakow. Np win32:cashdeluxe ciezki adware ( ciągle otwierał IE na strone adwarepunisher.com i wyświetlał swój pulpit)ktorej norton wogóle przy skanowaniu nie widział chociaż baza antywira była aktualna nie mogłem sie go pozbyc. odinstalowałem go zainstalowałem avasta on go wykrył niby usuną ale i tak po 30 sek uaktywniał sie od nowa. Chciałem zainstalowac mcafee ale wystąpiły błedy obsługi skryptu i nie zainstalował sie do końca tzn nic nie było widac że jest ale w srodku win go widział że jest oczywiśście nie mogłem go odinstalować więc w trybie awaryjnym, go wyczysciłem poprawiłem XP Repair Pro. Dopiero f-secure 2006 wersia trial usunła go na dobre i jeszcze jakiegos trojana doplera nie pamietam ok godz 3.00. Ale teraz system jak nie jest włączona sieć działa z opóźnieniem tzn. każde okno otwiera się z 30sek opóźnieniem tzn ten efekt był na samym początku i tak pozostał. Ale jeżeli włącze sieć wszystko jest ok. wcześniej tego nie było efektu przed robakami. Co robic jak to naprawić i w końcu już nie wiem czy i jakiego antywira używac chyba zostane przy f-secure, norton sie nie sprawdził i kłopotów narobił. Jednym słowem POMOCY. PS skaner on-line Panda wykrył jecszcze:

Spyware:Cookie/adstat

Spyware:Cookie/Com.com

Spyware:Cookie/adstat

Spyware:Cookie/Adserver

Spyware:Cookie/Cgi-bin

Adware:adware/cashdeluxe

Adware:adware/cws.searchmeup

Spyware:Cookie/Paypopup

ale to nie trojany ale czy moga wpłynąć na takie zwolnienie systemu????

Ach tym bardziej że teraz nie mam na razie zainstalowanego zadnego antywira :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklej log z hijackthis na forum, a wczesniej przeskanuj system tym:

ftp://download.hirekmedia.hu/ssfsetup1_0.exe <- zrob update przed skanowaniem, po przeskanowaniu odinstaluj.

http://download.ewido.net/ewido-setup.exe <- zrob update przed skanowaniem, po przeskanowaniu odinstaluj.

Zamknij porty w wwdc:

http://www.firewallleaktester.com/tools/wwdc.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi