w-u-j-e-k Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No wlaśnie ostatnio włozyłem dysk do mojej kieszonki i nagle zobaczyłem DYM :D Szybko wyłączyłem kompa ,troszke poczekałem aż ostygnie i podłączyłem ponownie ,niestety w tym momencie komp niechce się włączyć(bez dysku idzie bez problemu).Da się go jakoś naprawić ?? albo odzyskać dane ?? Bo bardzo mi zależy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No wlaśnie ostatnio włozyłem dysk do mojej kieszonki i nagle zobaczyłem DYM :D Szybko wyłączyłem kompa ,troszke poczekałem aż ostygnie i podłączyłem ponownie ,niestety w tym momencie komp niechce się włączyć(bez dysku idzie bez problemu).Da się go jakoś naprawić ?? albo odzyskać dane ?? Bo bardzo mi zależy.... Mozna podmienic elektronike. Bylo o tym wielokrotnie pisane - poszukaj. Dobra rada: nie uzywaj juz tej kieszeni :rolleyes: pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Mozna podmienic elektronike. Bylo o tym wielokrotnie pisane - poszukaj.Szukałem i nic mozesz dać linka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Szukałem i nic mozesz dać linka ?? No bez przesady... wpisz w szukajke "elektronika spalona" i na bank cos znajdzie (sprawdzalem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Tylko w większości przypadku komp sie uruchamia, a u mnie niechce sie uruchomic jak podlacze dysk a jak odlacze to dziala bez problemów :] Ma ktoś jeszcze taki problem bądż miał ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Tylko w większości przypadku komp sie uruchamia, a u mnie niechce sie uruchomic jak podlacze dysk a jak odlacze to dziala bez problemów :] Ma ktoś jeszcze taki problem bądż miał ?? nie uruchamia się bo elektronika dysku jest uszkodzona, jak ja wymienisz to może dysk da się jeszcze używać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A ten co mam wymienić tak dokładnie?? Gdzie coś takiego kupic ?/Znasz może jakieś stronke o uszkodzonych dyskach??(jakies info co i jak??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A ten co mam wymienić tak dokładnie?? Gdzie coś takiego kupic ?/Znasz może jakieś stronke o uszkodzonych dyskach??(jakies info co i jak??)aukcje, fora: działy sprzedam, itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ma ktoś jeszcze inną koncepcje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Pdaj model dysku wtedy bedzie łatwiej z szukaniem dla ciebie elektroniki rev itp sprawy ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ehh Dzisaj z rana padla moja 60 :cry: ( szczesliwie czesc stuffu przerzucona... :? ) Po tym jak grzebalem w kompie (wylaczonym of course) odpalam, czuje smrod palonej elektroniki no i masz babo placek. Teraz co widze: ujarany jeden element ( nawet nie wiem co to jest :? ) Objawy - dysk nawet nie zakreci ogo... silnikiem. I teraz zastanawiam sie gdzie go naprawic ( w ogole da sie??? ) Tyle kolo kodow kreskowych. Code: YAR41VWO SN: Y2R0BSXE 6Y060L0420401 help? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Maksio? W nich się często pali taki element zabezpieczający przed przepięciem na linii +12V ... bez niego też działa ;) (z tym że nie najlepiej świadczy to o zasilaczu - przy "zimnym" rozruchu musiał sporo "V" dać) Nie wiem czy tym razem o to chodzi, może daj fotkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Znalazlem na allegro. Prawie identyczne ( chyba ze slonce mnie za bardzo razi ;] ) Spalil sie ten czarny element z lewej. Tyle przynajmniej widac :? I zastanawiam sie czy by go nie kupic :arrow: Link do aukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...