Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No wlaśnie ostatnio włozyłem dysk do mojej kieszonki i nagle zobaczyłem DYM :D Szybko wyłączyłem kompa ,troszke poczekałem aż ostygnie i podłączyłem ponownie ,niestety w tym momencie komp niechce się włączyć(bez dysku idzie bez problemu).Da się go jakoś naprawić ?? albo odzyskać dane ?? Bo bardzo mi zależy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlaśnie ostatnio włozyłem dysk do mojej kieszonki i nagle zobaczyłem DYM :D Szybko wyłączyłem kompa ,troszke poczekałem aż ostygnie i podłączyłem ponownie ,niestety w tym momencie komp niechce się włączyć(bez dysku idzie bez problemu).Da się go jakoś naprawić ?? albo odzyskać dane ?? Bo bardzo mi zależy....

Mozna podmienic elektronike. Bylo o tym wielokrotnie pisane - poszukaj.

Dobra rada: nie uzywaj juz tej kieszeni :rolleyes:

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko w większości przypadku komp sie uruchamia, a u mnie niechce sie uruchomic jak podlacze dysk a jak odlacze to dziala bez problemów :]

Ma ktoś jeszcze taki problem bądż miał ??

nie uruchamia się bo elektronika dysku jest uszkodzona, jak ja wymienisz to może dysk da się jeszcze używać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh

Dzisaj z rana padla moja 60 :cry: ( szczesliwie czesc stuffu przerzucona... :? )

Po tym jak grzebalem w kompie (wylaczonym of course) odpalam, czuje smrod palonej elektroniki no i masz babo placek. Teraz co widze: ujarany jeden element ( nawet nie wiem co to jest :? )

Objawy - dysk nawet nie zakreci ogo... silnikiem. I teraz zastanawiam sie gdzie go naprawic ( w ogole da sie??? )

Tyle kolo kodow kreskowych.

Code: YAR41VWO

SN: Y2R0BSXE

6Y060L0420401

help?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maksio? W nich się często pali taki element zabezpieczający przed przepięciem na linii +12V ... bez niego też działa ;)

(z tym że nie najlepiej świadczy to o zasilaczu - przy "zimnym" rozruchu musiał sporo "V" dać)

Nie wiem czy tym razem o to chodzi, może daj fotkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi