Skocz do zawartości
Oszust

Wybor HDD - help

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym brał Barracudę, jest bardzo cichy.

pomijajac fakt ze zaczynaja piszczec to sa ciche :D moj prawie zdechl :( i juz nie kupie seagate :D
Nie ma niezawodnych dysków, i nie ma firmy która by produkowała dyski które nigdy się nie psują, to że Tobie padła Barracuda o niczym jeszcze nie świadczy a żeby ocenić niezawodność dysków z jakiejś serii to trzeba by sprawdzić kilkaset sztuk. A co do IBM to niedawno opowiadał mi kumpel który ma znajomego w serwisie pewnej firmy jak masowo padały IBM średni ich żywot wynosił 2 tygodnie, nie pamiętam tylko który był to model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ten Maxtor to nowy, jednotalerzowy model (6E040L0) to brałbym jego! Mam takie dwa i sa bezgłośne (mają olejowe łożyska). Dodam, że od jakiegoś miecha, może już dwóch chodzą oba w macierzi przy szynie 200+ i jest spox. A co do wydajności to w macierzy RAID nie maja sobie równych :) Mój wynik z Sandry

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ten Maxtor to nowy, jednotalerzowy model (6E040L0) to brałbym jego! Mam takie dwa i sa bezgłośne (mają olejowe łożyska). Dodam, że od jakiegoś miecha, może już dwóch chodzą oba w macierzi przy szynie 200+ i jest spox. A co do wydajności to w macierzy RAID nie maja sobie równych :) Mój wynik z Sandry

Pozdrawiam,

WOW duncan zajebisty wynik, gratuluje :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy tak tego Seagate'a nie lubicie ja mam 3GB od ponad 3lat i zadnej jego awarii nie mialem

ja tez zadnej awarii seageta nie mialem, ale w porownaniu do innych dyskow jest bardzo glosny

cowy chrzanicie o jakis 100 letnich dyskach, teraz to zupełnie co innego, ze seagate 3 gb był dobrym dyskiem to znaczy ze wszytkie seagaty sa super? voodoo 1 bylo tez wypasione, a teraz voodoo 5 bleeeeeee.

Baracudy IV powoduja piszczenie ktoregos z konensatorów w zasilaczu (w roznych modelach), pozatym to dobre szybkie i cichutkie dyski, nowe maxtory nieco wydajniejsze od seagatow, ale i glosniejsze. ( hyba ze model (6E040L0) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy tak tego Seagate'a nie lubicie ja mam 3GB od ponad 3lat i zadnej jego awarii nie mialem

kurna człowieku skąd ty sie urwałeś ??!!!???

ja miałem pentium 100 i co z tego ?

te twoje porównania są <span style="color:red;">[ciach!]</span>o warte

widać dla ciebie ważniejsze jest ilosc postów niz ich sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem w zyciu trzy dyski Maxtora IBM i teraz mam seagata!! W maxtorze i IBM po pewnym czasie pojawialy sie bad sectory a z seagatem jak na razie nie mam zadnych problemow a dotego jest niemal nieslyszalny! Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem w zyciu trzy dyski Maxtora IBM i teraz mam seagata!! W maxtorze i IBM po pewnym czasie pojawialy sie bad sectory a z seagatem jak na razie nie mam zadnych problemow a dotego jest niemal nieslyszalny! Polecam!

wpelni zgadzam sie z taba. Ja mialem bad blocki na Caviarze:P

teraz mam Seageat'a barracude 40gb i jestem naprawde zadowolony, jest cichy i szybki, troche na poczatku sie nagrzewal ale zainstalowalem nowy wiatrak w obudowie i juz jest dobrze:> Polecam dyski seaget'a a barracudy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...