Robokop_78 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 witam wszystkich Jestem poczatkujący w c++ i z tego powodu zadaje moze dziwne pytania, ale nie bardzo moge znależź sposób na zmiane stringa na integera Dokładnie mam łańcuch cyfr w srtingu i potrzebuje zamienic je na int w celu dokonania operacji arytmetycznej na nim. w VB to nic trudnego ale w c++ nie bardzo wiem jak to zrobic. Mniej wiecej chodzi mi o cos takiego. w odwrotną strone to działa tzn. integera na stringa mozna zmienic. int a=5; CString b=8; int wynik; wynik.Format("#d",B); int text; text=a+wynik; UpdateData(false); Jak to zrobic Help!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 :google: Google nie boli. 3 sekundy później ... CString Management Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robokop_78 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Wszystko fajnie tylko nic z tego0 nie kumam. Jak napisałem jestem śiwzy w C++, a dokładnie w Visual c++. Mozna jakoś prosciej. CString x="100" int a (i co dalej?????) help pomocy zalezy mi na tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 To skoro jesteś początkujący to używaj char* zamiast stringow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robokop_78 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Ludzie help Siedze od tygodnia i nic nie wymysliłem. StrToInt nie chce działac. O co mu chodzi : "error C2228: left of '.StrToInt' must have class/struct/union type Error executing cl.exe." Pzypominam ze programuje w Visual c++ 6.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doombringer Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Robokop_78 napisał(a): Ludzie help Siedze od tygodnia i nic nie wymysliłem. StrToInt nie chce działac. O co mu chodzi : "error C2228: left of '.StrToInt' must have class/struct/union type Error executing cl.exe." Pzypominam ze programuje w Visual c++ 6.0 Z tego co pamiętam StrToInt jest dostępna w c++ builderze a nie w visual c++. poza tym to całkiem niezły pomysł używać łańcuchów znakowych zamiast cstring... od tego powinienes zaczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) funkcja itol [ atol ] z libc, i to by było na tyle :wink: przykład: CString text; int i = itol(text.GetBuffer(1)); Edytowane 10 Lutego 2006 przez NetWalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...