pinni3 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) witam w domq mam neostrade - uzywam do niej modemu us robotic 9105 - jest to modem z routerkiem. podlaczone sa do niego 2 kompy - oba maja statyczne IP - moj 192.168.1.2, drugi komp 192.168.1.3, adres routerka 192.168.1.1 Chcialbym poprawnie skonfigurowac QOS ale prosze was bardzo nie odsylajcie mnie nigdzie - napisze wam jakie porty i co chce z czym i mi powiedzcie bo jakos nie bardzo mi dzialaja ustawienia takie jakie niby znalazlem na necie 192.168.1.2 ma miec najwyzsze prawa przepustowosci - chodzi mi glownie o porty od 27015 do 28015 - gram w counter strike'a i nie chce miec wysokich pingow przez to ze brat cos ciagnie z torrenta - nastepnie chce zeby pozostale porty rowniez mialy wyzszy priorytet niz brata komputer - ale jednak nizsze niz porty cs'a - dlatego ze moglbym czasem pograc na jakims publicznym serwie i sciagac sobie cos w tle - przy jednoczesnie niskim pingu do serwow - oczywiscie chcialbym zeby 192.168.1.3 mial niski priorytet i bardzo male wykorzystanie przepustowosci lacza na wszystkie porty. prosze was powiedzcie dokladnie jak i co poustawiac jak mozecie to napiszcie mi jeszcze jak sie poprawnie blokuje dane porty na routerze w outbound filters bo rozumiem ze inbound sa do przydzielania dostepu do danych portow - ale mi glownie chodzi o to ze chce na dana jednostke zablokowac dostep do jakiegos przedzialu portow - dzieki z gory panowie - licze na was i pozdrawiam hmmm widze ze nie ma na forum nikogo kto by sie znal na ustawieniach QOS ;/ albo same leniwce...szkoda...liczylem na szybka odpowiedz - w koncu to b. dobre forum Edytowane 5 Lutego 2006 przez pinni3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...