Skocz do zawartości
kata strofa

Wybór Między Thermaltake Silentboost A Arcticcooling Copper Silent

Rekomendowane odpowiedzi

SielnBoost jest świetnei wykonany, tylko całość nie jest aż tak cicha jak miała być. Cudów nie ma, 80mm wiatrak dmuchający z 2700rpm daje jednak się odczuć, a raczej usłyszeć szum powietrza, tylko lekki szum. Nie wiem czy z takim wiatrakiem coś może być ciche i wydajne dodatkowo.

Na wyższe O/C niż to co u mnie (podpis) się nie nadaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa TT sie nie sugeruj - mialem i na prawde nie jest ani troche silent...

Co do jego wykonania to inna sprawa - bardzo solinda robota, ale nie wiem czy warta tej ceny.

Co do arctica to nie wiem, bo nigdy nie mialem okazji go sprawdzic.

Suma sumarum - chcesz jakosci bierz TT, checz wydajnosci znajdz cos lepszego, chcesz ciszy to nigdy w zyciu nie bierz tego tt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli komputer ma byc nie krecony to Arctic powinien spokojnie wystarczyć

taki sam tylko nie świecący kupiłem do komputera w pracy athlon cp chyba 2200+ (1800MHz@2000MHz) cały czas idzie na nim UD i działa choć ciepło jest nie powiem ale to też zasługa szczelnej budy z jeednym wentylatorem wylotowym.

Arctic jest bardzo cichy choć nie moge tego w pełni docenić przez zasilacz noname.

Ja bym go brał zwłaszcza za tą kase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem tego Arctica i w ten sam dzien co go kupilem to go sprzedalem, jakosc wykonania radiatora jest tragiczna i do du*** odprowadza temp... a mial byc zalozony na dokladnie taki sam proc...

dziwna sprawa, bo na moim 1700+ (palomino) chodzil caly czas na minimalnych obrotach (ciszaaa) i temp siegala z tego co pamietam gora ~46*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa TT sie nie sugeruj - mialem i na prawde nie jest ani troche silent...

Co do jego wykonania to inna sprawa - bardzo solinda robota, ale nie wiem czy warta tej ceny.

Co do arctica to nie wiem, bo nigdy nie mialem okazji go sprawdzic.

Suma sumarum - chcesz jakosci bierz TT, checz wydajnosci znajdz cos lepszego, chcesz ciszy to nigdy w zyciu nie bierz tego tt.

A może poprostu ci się rafił jeden z tych co buczał ;), bo takowe niestety się trafiły z uszkodzonymi wentylatorami. Małe odległosci między żeberkami radiatora muszą powodować szum przepływającego powietrza, bo to właśnie słychać. To nie woda.

Tomos, jakie obroty tego wentyla przy tym Arctic?

Edytowane przez MARTiiii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomos, jakie obroty tego wentyla przy tym Arctic?

na minimum mial ~1500rpm, na ~2200 juz lekko szumial, ale znosnie. dopiero na najwyzszych obrotach (~2800) szum byl wyraznie slyszalny z 'daleka' (czyt. komp przy biurku :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi