chewing Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Mam router asmaxa Ar-804gu oraz w drugim pokoju (w celach testowych) AP D-link DWL-2000AP+. co jakis czas zrywa mi na krociutko polaczenie. Objawia sie to tym ze np. musze 2 raz kliknac na hiperlacze na stronie www lub jak sprawdzam pingi do routera asmaxa to jest tak ze albo sa po 1-3ms albo pisze ze "uplynal limit czasu zadania". Nie wiem jakie najlepsze ustawienia zrobic tak aby polaczenie bylo jak najbardziej stabilne - szybkosc nie jest wazna tylko stabilnosc. Czy ktos moze cos doradzic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blindzior Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 u mnie ta sama sytuacja... mam dwa kompy, stacjonarny i laptopa... na stacjonarnym wszystko chodzi dobrze, a na laptopie (kupionym pare dni temu z zainstalowana winda xp home) przerywa mi polaczenia na jakies 10sek w dokladnie takich samych odstepach czasu (okolo 1 minuty)... i niewazne czy komp stoi metr czy 10 metrow od routera - problemy wystepuja non-stop. moj router to dlink g-604t... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chewing Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Chyba udalo mi sie rozwiazac problem - zmienilem kanal na inny z 6 na 11 i narazie jest ok. Czas zweryfikuje czy to stala poprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...