Skocz do zawartości
kuki1989

Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam zamiar kupic karte graficzna i byłem juz zdecydowany na galaxy 6600ge (zalman), ale podczas przegladani allegro zauwazyłem bardzo ciekawa aukcje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84633187, zracji ze karta jest 12 potokowa to bedzie napewno wydajniejsza w grach, i mam pytanie która wybralibyscie karte?? geforca czy tego radka??? za 6600ge przemawia 2L gwara i wydajne/ciche chłodznie a za radkiem wydajnosc, prosze o rozwiazanie mojego dylematu :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Było, szukaj! ;) Radeon nie obsługuje vs i ps w wersji 3.0 tylko 2.0. Tu geforce ma przewage bo je posiada. Wszystko to wykazuje 3dmark06.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

ale i tak mało która gra wykozystuje wpełni Ps 3.0

Zaraz jak Ci zapodadzą tytuły to zemdlejesz ;)

a ja w 3dmarki przecierz grac nie bede icon_razz.gif

Wiem ;) Jeżeli chcesz grafe na dłuższy czas bierz geforca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tez mi sie wydaje niska i temu napisalem jak to nie walek ale mozliwe ze przez to ze ma ino 128mb

od 6600 bedzie duzo szybsza 12potokow i 256bit:P

szkoda ze nie na AGP:P bo tyle to 9800 kosztuje

Edytowane przez Fidel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj jest nastpna aukcja z ta karta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84449071.

Cena identyczna wiec wyglada na to, ze nie jest to walek.

Karta ma mniejsze taktowania na pamieciach 350MHz w porownaniu z innym kartami z serii X800 i pamieci 128bitowe :blink: Czyli taki kastrat, ktory bedzie porownywalny do 6600GE/6600GT.

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby w everescie pokazało ze pamieci 256bit

Właściwości magistrali pamięci:	  Typ magistrali									DDR	  Szerokość magistrali							  256-bitowy(a)	  Rzeczywista częstotliwość taktowania			  351 MHz (DDR)  (oryginalny: 350 MHz)	  Efektywna częstotliwość taktowania				702 MHz	  Przepustowość									 21.9 GB/sek

a o sprzedajacego z tej aukci: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84633187

raczej bym sie nie bał bo juz sprzedawał drozsze przedmioty i otrzymał za nie pozytywne komentarze, a co do grafy to napisał mi ze ma je z niemiec <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma 256bitowe pamieci to zmienia postac rzeczy i wydaje Cie calkiem sensowna propozycja,wg mnie lepszy wybor niz 6600GE/6600GT. Tylko jedyny minus, ktory przemawia na niekorzysc karty to brak gwarancji lub problem z jej realizacja skoro sprzet jest z sprowadzany z Niemiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi