GoLo Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Jako ze ostatnioo postanowilem zwiekrzyc LAN o jeden blok(ok.10osob) i lacznie bede mial 14-15 osob. wiaze sie to oczywiscoe ze zmiana lacza na szybsze.. wic padlo na Polpak 1/1Mb.. i teraz pytania.. 1.Czy wprowadzic jakies ograniczenia co do przesylu danych w miesiacu lub co do predkosci na jedna osobe? zeby mi jakis user nie zapchal lacza ssajac nonstop z kazaa..(2/3 to osoby mlode(duze pradopodobienstwo ssania masowego) ale 'malo doswiatczone internetowo'..) W tej chwili mam na 4osoby SDI ale poza mna to nikt prawie z niego nie kozysta(osoby duzo pracujace) 2.wie ktos ja sie sprawuje taki polpak? sa jakies z nim problemy? jakie ma transwery srednie/maxymalne? z gory dzieki za inf. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 ad 1) na pewno przydałby się dławik. Polecam shaperd'a na linuxie http://sp9wun.republika.pl/linux/shaperd_cbq.html . Naprawde się ładnie sprawuje :> co do 2 punktu to często się zapycha ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Z tego co wiem to łącze do Polpakt-u wcale nie jest tanie. prawdopodobnie coś ok 1.200 zł za 1Mb. tak więc nie wiem czy wam się to opłaci na tyle osób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 polpaku-t juz nie kupisz. Teraz TP promuje nowy, promocyjnie podrozaly Dostep FR (wszystko to samo, tylko cennik nowy z obowiazkowym CIRem dzieki czemu za 2mbit/s promocyjnie placisz tylko 3000 PLN) Jak wkoncu zaloza to dziala dobrze w porownaniu do wiekszosci innych providerow. na laczu 2 mbit/s te 2 mbit/s sa osiagalne Tylko niech Cie bozia chorni przed kontaktem z pomoca techniczna w momencie gdy cos padnie. Kazdy normalny czlowiek ma odrazu mysli mordercy po 2 telefonach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Ewentualnie jak chcesz stałkę synchroniczną to możesz zobaczyć co oferują w netii. Widziałem tam 1mbit/1mbit dsl za 1200 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 2mb/s kosztuje rowno 2600pln 256kb/s 1200pln na tym ostatnim max co mi sie udalo dojechac do 30 kb/s srednio 20kb/s mi sie wydaje jak niechcecie stalego ip lepiej neo plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 A stałe IP to przy takich transferach: DSL od TPSA 1MBit/s przychodzące i 256 kBit/s wychodzące w cenie coś ok 650 z/miech (tam są przydzielane nawet cztery IP zewnętrzne- chyba). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 albo jak macie juz sdi to wykupic sobie satelite 120 pln i tansfery 300kb/s a nawet więcej :))))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 albo jak macie juz sdi to wykupic sobie satelite 120 pln i tansfery 300kb/s a nawet więcej :)))))))))))Testowałeś takie rozwiązanie ? Słyszałem wiele złego o satelicie. Podaj konkretny przykład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 albo jak macie juz sdi to wykupic sobie satelite 120 pln i tansfery 300kb/s a nawet więcej :)))))))))))Testowałeś takie rozwiązanie ? Słyszałem wiele złego o satelicie. Podaj konkretny przykład. http://www.ppsat.pl/satelitarny/indexsat.html tutaj masz najwiecej ( kilka ofert ) http://www.esat.pl/ łącznie z forum zycze miłego czytania:)))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 albo jak macie juz sdi to wykupic sobie satelite 120 pln i tansfery 300kb/s a nawet więcej :)))))))))))to jest sciemnione taka predkosc wyciagniesz z ich serwerow!?!?!!! a normalnie 20/30kb tak gdziesz czytalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 i co z tego ? jak satka jest jedno kieryunkowa, potzreba drugiej lini do wysylania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 i co z tego ? jak satka jest jedno kieryunkowa, potzreba drugiej lini do wysylania... wtedy by SDI zostalo tak jak jest do tej pory czytaj dokladniej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 LUDZIE CZY WY CZYTAC NIE UMIECIE FORUM tam pisze wsio co jak podlaczyc co z czym sie je dlaczego tak a nie inaczej ktory dostawca jakie transfery i ile to kosztuje............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 i połowa ludzi narzeka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 EEEEEEEE taka natura polakow :((((((((((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 EEEEEEEE taka natura polakow :(((((((((((((((A Ty z tego korzystasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Co prawda nie ale byłem bliski założenia openskay ale narazie jade na popaku 256kb/s za darmo wiec nie mam potrzeby ale nie mowie nie jak masz mozliwosc pozyczyc od kogos taki tuner satelitarny antena od cyfry albo od wizji lub polszitu wykupujesz abo na 4 dni i testujesz 4-5 firm wybierasz ta ktora ci najlepiej pasuje a najlepiej zapytaj na forum http://forum.esat.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 i połowa ludzi narzeka :Dci ktorzy nie umieja tego skonfigurowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Mam właśnie przed sobą "cennik usług dostepu do internetu DSL TPSA" a wygląda to tak: Dostep do internetu DSL, stałe IP, podstawowy firewall po stronie TPSA, 100 MB na www i pocztę. ceny: 512 kb do / 128 kb od - instalacja 854,93 zł. - miesięczny abonament 319,93 zł. 1 Mb do / 256 kb od - instalacja 908,43 zł. - miesięczny abonament 694,43 zł. Można oczywiście wykupić rózne dodatkowe opcje itp. itd. Myślę że naprawdę warto zwłaszcza ten 1Mb. Gdyby nie to, że mam już w firmie Neo (założona 4 miesiące temu) to sam bym wziął takiego DSL'a bo wersja 512kb jest tylko 100 zł droższa od Neo. Pozdroofka i udanej rozbudowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...