Skocz do zawartości
tomala30

Auto Mapa

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich forumowiczów

mam takie pytanko co może być przyczyną że korzystałem z mapy i nagle skonczyła mi się bateria i w tej chwili nie moge jej uruchomić pisze mi że program jest uruchomiony'

mam acera n35 mam go od dwóch tygodni i już problem

dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprosciej poszukaj z tyl, z boku itp dziurki z napisem RESET;) A pozniej juz tylko wykalaczka i wciszkasz;)

Drugi wariant, to sciagasz program typu shutXP czy jak to sie nazywalo - lub podobny - i tym resetujesz. Na szybko pierwszy wariant bedzie lepszy

PROGRAM - klikaj;D

Edytowane przez Bhaarth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a on nic złego nie zrobi to znaczy reset czy nic nie zrobi bo już raz miałem taki przypadek i gościu w sklepie gdzie go kupiłem naprawił mi ale mówił że musiał cały system od nowa zrobić i dzwonić do centrali mapy odnośnie hasła do mapy

niechciał bym zrobić sobie biedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie. ten reset po prostu uruchomi ponownie palmtopa. jasne, ze jesli miales jakies niezapisane prace czy cos to je stracisz. reset o ktorym piszesz - hardreset - usuwa w uproszczeniu wszystkie zmiany jakich dokonales. tj przywraca system do stanu fabrycznego (czyli do tego co jest zapisane w romie).

jesli zresetujesz tak jak ci powiedzialem, wszystkie dane zostana zachowane. po prostu wcisniej reset, a po 50-60 sekundach bedziesz miec dzialajacego palmtopa, tak jak komputer zaraz po wlaczeniu;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

działa :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

dzięki

a masz może jakiś adres żeby się nauczyć obsługi tego żeby sobie coś wgrać(a dokładnie w jaki sposób to robić)bo dostałem instrukcje ale po angielsku

jeszcze raz dzięki wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok ciesze sie, ze moglem pomoc;)

Co do wgrywania sa w sumie 3 opcje

- program rozprowadzany jako "normalny" windowsowy instalator - tak jak np automapa wlasnie - wtedy do instalacji potrzebujesz komputera, activesynca itp

- program moze byc rownie dostepny jako plik z rozszerzeniem .cab - taki plik uruchamiasz na palmtopie i reszta dzieje sie sama;)

- trzecia opcja to po prostu palmtopowy program - plik z rozszerzeniem .exe - takie cos kopiujesz na palmtopa i po prostu uruchamisz.

najlepsze polskojezyczne zrodlo wiedzy o pda to www.pdaclub.pl - maja dobry FAQ dla poczatkujacych

darmowe programy mozesz brac np z www.freewareppc.com

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi