Skocz do zawartości
biegan

Bsod I Radeon X700

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec, chcialem zaintalowac najnowsze sterowniki do mojego notebooka na ati mobile radeon x700. uznalem ze lepiej bedize jak ziantaluje OMEGA DRIVERS (niyb uniwerslany) i moze bedzie lepiej chodzil, po zaintalowaniu i resecie winshita, posiadalem 16kolorow i 640x480 i po chwili BSOD (pisalo ze coz z bufforem pamieci chyba). Przywrocilem system i looz. Pozniej sprobowalem z officjalnymi ATi do notebookow... to samo. sprobowalem w XP WarCat i tez to samo. Nie wiem czy to wina karty ale moze wytlumaczy mi ktos :<

tylko za po przywracaniu niby sa zaintalowane stery na omega i jak odintalowaelm to znowu kaszanka, to nie wiem czy ten BSOD to tak dla jaj po pierwszym uruchomieniu czy one naprawe nie funkcjonuje ;(

moj notebook

acer aspire 5021WLMi

amd turion1,6ghz

ati mobilte radeon x700 128mb

512 ddr

i winshit xp sp2 ver2002, modyfikowany przez kogos :) aktualizacja 1.12.2005

a zapomnialbym ze po walczyeniu ATI Mobile Catalyst Update mam komunikat:

Dołączona grafika

moze to wina winshita?

Edytowane przez biegan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze daruj sobie jakies windowsy modowane przez h** wie kogo.

Zainstaluj "nomalnego" win XP Pro SP2 i nastepnie stery do chipsetu (najlepiej prosto ze strony Acera) pozniej polecam NGO ATI Optimized Driver v1.5.13 a nie Omegi, bo ja np. mam z nimi problem nie wiedziec czemu. Jak to nic nie da to kolego padla grafa, chyba ze na pprezdnich sterach ktore miales dziala - wtedy dzwon do Muldera bo sprawa sie nadaje do Archiwum X (czyt. serwis sie klaania)

ps. nie podkrecales moze karty????

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie nic nie pokrecalem :<

ok zrobie to tylko musze znalezc nowy chipset ale to dopiero jak zalicze sesje ;p

a tak wracajac do tematu to przed chwila zassalem stery z www acera i to samo, mialem:

STOP: 0x0000008E (0x00 itp)

ati2dvag.dll

beginning dump of physical memory

i

dumping physical memory i liczylo sobie ;]

dobra wiec reintal :>

chyb ze ktos cos wymysli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmz jak ja zobaczylem taka sytuacje na moim dellu to wyladowal w serwisie i wrocil z nowa grafa.

sprobuj wgrac bios do grafy (polecali mi to na online chat support)

szkoda ze z tych postow wynika ze probowales wgrac sterowniki do normalnego x700 (screen pokazuje niezgodnosc) - do lapkow sa sterowniki dycko zmodyfikowane (ale omegi powinny dzialac)

generalnie dla MOZLIWEGO skoku wydajnosci o 3fps nie wato ryzykowac wgrywania bog wie czego do lapciaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten kominukat co pokazalem byl od sterow do ati mobility radeon x700 nawet pisze u gory.

nie wiemy rekalamcja bedzie jesli nie mam ich windowsa tylko innego. w czasie instalacji znalazlem jeszcze partycje 2,5gb wolna :P

zainstalouje zwyklego windowsa i zobaczymy jak to bedzie wygladalo.

btw. jak wgrac bios do grafy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi