Skocz do zawartości
Gość futureeman

Płyta Cd-rw Po Zapisaniu Ma Błędy - Co Można Zrobić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość futureeman

Mam taki problem, nagrałem płytę CD-RW i mogę odczytać tylko część danych z tej płyty reszty nie da się odczytać bo płyta ma błędy odczytu (zresztą tak się dzieje z prawie każdą płytą CD-RW po iluś tam razach nagrywania i kasowania) więc zastanawiam się czy można w jakiś sposób ominąć podczas nagrywania te fragmenty płyty które są uszkodzone ?

Jeśli dysk twardy ma uszkodzone sektory no to można zrobić żeby pomijało te uszkodzone sektory wtęczas dysk jest o tyle mniej pojemny ile ma uszkodzonych sektorów a czy jest jakiś program który ukryłby podczas kasowania lub formatowania CD-RW ? Czy podczas kasowania (formatowania CD-RW) UDF-em UDF-em pominie mi błędne sektory ?

Jeśli ktoś się zna na tym to niech napisze ponieważ mam 2 wyjścia:

1 ukryć uszkodzone sektory płyty i wykorzystać ją do zapisywania jakiś dokumentów

2 jeśli się nie da to wyrzucić płytę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość futureeman

no i płyta wylądowała w koszu, a ciekawe czy płyty DVD-RW mają większą wytrzymałość i więcej razy można je nagrywać bez pojawienia się błędów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi