Laweciarz Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Nie chodzi mi tu bynajmniej o coś takiego jak ma Berkut. Myślałem raczej o kompie w pionowej szufladzie - coś takiego jak ten na www.silentpcreview.com. W tej tematyce znalazlem jeszcze to ale raczej odpada bo jest niepraktyczne. Muszę mieć dobre dojście do wnętrzności (dlatego szuflada) i musi się tam zmieścić wc. Szafka którą na to przeznaczam ma 48wys x 23szer x 41głęb przestrzeni użytkowej. Nie za mała? Ma tam wejść nagrzewnica i jakiś nieduży zbiornik. Szuflada będzie na prowadnicach. Co powinienem uziemić? Jakieś inne sugestie? Acha, znalazłem jeszcze to (japonskie?) a takie z kolei odpada :lol: O! I jeszcze takie japonskie cudo za 70000 jenow (ponad 2200zł) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Nie chodzi mi tu bynajmniej o coś takiego jak ma Berkut. Myślałem raczej o kompie w pionowej szufladzie - coś takiego jak ten na www.silentpcreview.com. W tej tematyce znalazlem jeszcze to ale raczej odpada bo jest niepraktyczne. Muszę mieć dobre dojście do wnętrzności (dlatego szuflada) i musi się tam zmieścić wc. Szafka którą na to przeznaczam ma 48wys x 23szer x 41głęb przestrzeni użytkowej. Nie za mała? Ma tam wejść nagrzewnica i jakiś nieduży zbiornik. Szuflada będzie na prowadnicach. Co powinienem uziemić? Jakieś inne sugestie? super to jest, sam niedawno zapodawalem screeny tej szyflady na "oslej" bo planuje cos takiego sobie zmontowac ale martwi mnie temp jaka ren koles ma na procku w stesie, 60* to za duzo, chyba ten wetyl na procku do pupy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 :idea: Wentyl to 120mm chodzi na 4 do 7V i jest sterowany termistorem na zamontowanym na tym kosmicznym Zalmanie 6000Cu heatsink. To dlatego tak wysoka temperatura pomimo undervoltu 1,6V :!: Jeśli komp będzie chłodzony WC to fakt że jest w drewnie nie będzie miał chyba tak dużego wpływu na temperature jak przy AC. I tak zrobie przynajmniej jeden wyntyl na 5V. ----------------- A tak poza tym to kompa z WC i tak nigdzie nie będę nosił (tak jak teraz na AC). Miałem ochotę zrobić jakiegoś moda, ale te wszystkie choinkowo-matrixowe diody, szyby i świetlówki w ogóle mi się nie podobają. Strasznie są kiczowate i tak na prawdę do siebie podobne. Nie mówię że zrobię jakieś designerskie arcydzieło, ale przynajmniej nie będzie wyglądało jak UFO i będzie pasowało do reszty pokoju. Możecie mnie teraz wszyscy jechać, ale większość - 95% modowanych case'ów - to straszna tandeta. Całkowity brak smaku. Dziesięciolatkom to się pewnie podoba. W życiu bym takiego badziewia nie postawił w pokoju. Ot co :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 ja o takim biurko-kompie myślę już chyba od 3 miesięcy , ale bili mnie jedna rzecz : albo w sklepach jest tylko chała a nie biurka , albo jak już są biurka , to ceny na nich z kosmosu... ale jakbym coś zrobił w tej materii , to nie omieszkam jakichś fotek zapodać - może cosik zadziałam w okolicy początku marca.... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 koles ma dopasione krzesełko i niezły syf w pokoju trudno mi sie zgodzić z tym, że to niby dobry pomysł. mobilność ma swoje zalety pozatym to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić rozwiązania z napędami... też chcesz je zamknąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 obmyśliłem sobie to tak: widziałeś na "silent pc" że gość miał napędy w wyciętym otworze w czole szufladki - ja zrobiłbym inaczej : czoło szufladki jako atrapa na zawiasach , otwierane do dołu (jak barek w meblościance) a dopiero tu schowana prawdziwa szuflada z wyciętymi otworami na napędy poza tym kwestie dziur na wiatraki - nie będę robił ich po boku , tylko wykorzystam ścianę tylną biurka jako miejsce na wyciąg , a zasysałby z dołu (ofkoz poprzez jakiś delikatny filtr) - mam na myśli spodnią część biurka pod szufladami . Flaki z kompa byłyby oczywiście w tej najniższej , tylko gdzie wyczaić biurko z 3 szufladami po 20-25 cm? A w kwestii mobilności : nigdy nie nosiłem i nie będę nosił mojego osiołka , bo trochę mnie kosztował - w razie potrzeby kupię sobie starego laptopa pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 No! Twój osiołek wyprzedzi niejednego rumaka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Ja bym sobie tez kompa w biurko wsadzil bo moje biurko to stare pozbijane deski ale do kompa by sie nadawalo.Ale ja bym zrobil z dwa trzy wiatraki w jednej z szuflad. Z dolu oczywisccie tez. koles ma dopasione krzesełko i niezły syf w pokoju trudno mi sie zgodzić z tym, że to niby dobry pomysł. mobilność ma swoje zalety pozatym to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić rozwiązania z napędami... też chcesz je zamknąć ? Nie widziales mojego burdelu monitor na biurku cala lewa strona zasypana roznymi smieciami na myszke z 15 szerokosci i 40 dlugosci miedzy monitorem a koncem biurka. Klawa na kolanach komp przy nogach nogi musza byc troche skrecone w prawo bo mi komp zawadza :). Nog nie moge wyprostowac bo albo mi klawa zjedzie albo reka do muszki nie dosiegam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bic Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ja mam komputer zintegrowany z biurkiem i do tego przenosny, zazdnej obudowy plyta główna wprost na stole no i wszystkie napedy, nic sie nie grzeje :) tylko z kartami rosszerzen byly problemy zeby sie nazbyt nie gibaly wiec wzialem kawalek aluminium i zlutowalem sledzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 moze to: http://www.moded-kompz.net/?name=Projects&id=12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...