tombzd74 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Witajcie Mam problem z kontrolerem SATA. Komp zawiesza sie. czesto slychac jak sie wylacza dysk. Nawet podczas pracy kompa zdaza sie ze gina mi dyski - po prostu ich nie widac. Dysk mam Caviara 160 GB oczywiscie Serial ATA. po restarcie kompa pokazuje sie jak zawsze info o dysku ale niestety jakies bledy wyskakuja, czesto nie do odczytania. A co pomaga. Czyszczenie CEMOS - pamieci biosu(tak robie gdy nie pomaga "restart" wylaczenie i wlaczenie Serial ATA na plycie za pomoca zworek. Prosze o pomoc! Czy to problem z płyta? A moze problem z dyskiem? A moze to wszystko przez pamieci Kinghston 512? dzieki pozdrawiam Tom B Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A my sobie zgadniemy jaka ta płyta główna, czy zechcesz sam podać? Sprawdz dysk programem ze strony producenta. Na innych dyskach jest to samo? Dysk jest SATA2? Jeśli tak to czy ma zworkę zgodnoście z SATA1, próbowałeś ją przestawiać? Wysil się trochę i podaj więcej szczegółów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...