binnaural Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Witam, mam bardzo dziwny problem, mianowicie mam postawiony serwer VPN i klienta i gdy uzywam protokolu PPTP to polaczenie smiga bezproblemowo, w protokole L2TP/IPSec przy urzyciu uwiezytelniania MS-CHAPv2 też jest lux. Natomiast problem sie zaczyna gdy do uwierzytelniania IPSec chce uzywać certyfikatów. Urzad certyfikacji zainstalowalem, skonfigurowalem, certyfikaty IPSec przydziela bez problemowo, instaluje je na serwerze VPN jak i na kliencie i nic. Przy probie połączenia z komputera klienta (system win XP) caly czas wyskakuje blad: Nie można załadować okna dialogowego. Błąd: 798: Nie można znaleźć certyfikatu, który może zostać użyty z protokołem uwierzytelniania rozszerzonego Co robie nie tak..??? Może nie instaluje certyfikatów tam gdzie trzeba..., choć probowalem juz praktycznie wszedzie je instalowac.....Pomóżcie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...