goldenSo Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Nie miałem po co. Biurko na prowadnicę na kable pod blatem samo z siebie. Niemniej porządek jest ciężko zaprowadzić bo z racji laptopowatości kable muszą mieć zapas długości, a ładowarka najzwyczajniej w świecie musi sięgać bez większych kombinacji także do łóżka, bo jak wiadomo to najlepsze biurko do laptopa ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) 8400x3150 ROCKS ON edit: render: gtx480 @ 2x matrox triplehead2go display: 5870 e6 + 5670 + 4290 integra Edytowane 13 Października 2010 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Robi wrażenie... Jakich grafik użyłeś ? Nie myślałeś, żeby sobie nową tapetę z samsungów na ścianie powiesić zamiast tego regału ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Jeszcze tylko ustawić taki sam kolor, jasność, kontrast i będzie spoko. Daj ze dwa, jak Ci zbywają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Maniakalny, Ty masz jakąś promocję na te monitory ? Są Twoje czy wypożyczone ? Nie próbowałbyś zdjąć im ramek i złączyć jakoś idealnie wyświetlaczy ? Np. na ścianie ? Ja bym to wrzucił na ścianę w układzie takim samym (5x3) i na codzień miał włączony 1/2/3 monitory a jak coś to full view. ;) Bo tak myślę, że jakby ramkę zdjąć to można to "szkło" (plastik?) z LCD idealnie przyłożyć do siebie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Maniakalny, skąd i za ile masz te monitory (jeżeli można zapytać)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Maniakalny, Ty masz jakąś promocję na te monitory ? Są Twoje czy wypożyczone ? Nie próbowałbyś zdjąć im ramek i złączyć jakoś idealnie wyświetlaczy ? Np. na ścianie ? Ja bym to wrzucił na ścianę w układzie takim samym (5x3) i na codzień miał włączony 1/2/3 monitory a jak coś to full view. ;) Bo tak myślę, że jakby ramkę zdjąć to można to "szkło" (plastik?) z LCD idealnie przyłożyć do siebie. :) Maniakalny, skąd i za ile masz te monitory (jeżeli można zapytać)? razem mam 23 sztuki :lol2: ale powoli sie wyzbywam ;) chcialem tylko te 15 odpalic(zobaczyc czy sie da) i heja a kupowane na lolegro (pierwszey/drugi kupilem dokladnie 1 stycznia 2010, wiec skompletowanie prawie rok czasu zajelo) jakby policzyc srednią to 100zł za monitor góra płaciłem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Z tym, że one mają raczej bardzo kiepskie kąty.. więc raczej na tapetę się nie nadają ;) (wiem, bo sam miałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Ale i tak wygląda kozacko. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 tutaj config i na koncu jakies fotki http://www.youtube.com/watch?v=2ukOb4tiQQI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Szkoda, że każdy monitor zdaje się mieć inny balans bieli. Do tego ramki, ramki, ramki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Widze coś takiego u siebie z G25 w komplecie. ;) Ale to za jakiś czas, kiedy będę miał osobny pokój w mieszkaniu na takie ciach!ły. :D Cieszy, że jest taka możliwość. BTW, ponawiam pytanie, da się zdjąć ramki ? Chociaż na dwóch ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Ramki da się zdjąć na pewno, na hardforum kiedyś widziałem setup z 3 dellami 24'' bez ramek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Widze coś takiego u siebie z G25 w komplecie. ;) Ale to za jakiś czas, kiedy będę miał osobny pokój w mieszkaniu na takie <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ły. :D Cieszy, że jest taka możliwość. BTW, ponawiam pytanie, da się zdjąć ramki ? Chociaż na dwóch ? ;) ramki sie da zdjąc, chociaz mnie one nie przeszkadzają, powiem tak ze wypzedzam swoje czasy, za 3-4 lata kazdego bedzie stac zeby cos takiego złozyc u siebie w mieszkaniu zrobie pewnie taki config 15 lub 21 monitorowy kiedys (tylko narazie wielomonitorowe grafy są drogie wiec nie oplacalne, taki hd5770 zwykły kosztuje 130$, wersja E5 220$, za rok obstawiam bedzie warta mniej niz polowe tego co teraz) Dla RAMKO HEJTERÓW polecam montory samsunga z serii MD (model MD230 kosztuje okolo 450eur, 23" fullhd, dp itp) PS Przy DISPIO i tak wypadam blado :lol: Jedna z największych instalacji Dispio to ściana złożona 72 monitorów 40" Edytowane 16 Października 2010 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Czepiacie się ramek Maniakalnego, a przecież on to dla fanu robi. Jakby sobie chciał to powiesić, to pewnie by się ich pozbył. A on raz na biurku, potem na podłodze, a i tak je sprzedaje ;) Jakbym miał trochę grosza do zamrożenia na jakiś czas też może bym sobie takie coś złożył i pobawił się z miesiąc. Póki co nie mogą pogodzić laptopa (1280x800) żeby dobrze współgrał monitorem (1280x1024). A jakbyś je Maniakalny wszystkie w Pivocie dał jeden nad drugim to może być do końca wierszy w excelu dojechał :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Widze coś takiego u siebie z G25 w komplecie. ;) Ale to za jakiś czas, kiedy będę miał osobny pokój w mieszkaniu na takie [ciach!]ły. :D Cieszy, że jest taka możliwość. BTW, ponawiam pytanie, da się zdjąć ramki ? Chociaż na dwóch ? ;) A nie lepiej, tak po prostu- dobry projektor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 A nie lepiej, tak po prostu- dobry projektor? A będę mógł "zawinąć" materiał na którym będzie obraz, tak żeby mieć z boku widok boczny ? ;) Chciałbym zrobić sobie 360* i tu niestety projektor mi na to nie pozwala, projektor będzie w sali kinowej z maszyną do popcornu :lol: (ah te moje marzenia). :lol: Gdybym nie myślał o 360* to jasne, że projektor. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Masz oczy w d*pie, że 360 chcesz ;) ? Nie dałoby się jakoś softowo odpowiednio rozciagnąć obrazu z projektora i wyswietlać tego na półkolistym ekranie projekcyjnym, żeby mieć okragy, a nie "iluśtamkątny" ekran ;) ? Dla mnie rozwiązanie wielo-monitorowe odpada, ze wzgledu na ramki. Nie wiem jak na żywo, ale to co widze na zdjeciach i filmach mnie drażni. Jedyna fajna opcja to 3 monitory i widok z srodka kabiny, wtedy ramki tworza praktycznie "słupki" w samochodzie. A może kupic zlom za 5k i pobawic sie w WRC w pobliskich lasach :D ? Edytowane 16 Października 2010 przez MaSell 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Te ramki serio wnerwiają, tym bardziej jeśli akurat są w miejscach, gdzie na ekranie jest HUD i inne takie. Osobiście wolałbym 32-40" TV ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Masz oczy w d*pie, że 360 chcesz ;) ? Nie dałoby się jakoś softowo odpowiednio rozciagnąć obrazu z projektora i wyswietlać tego na półkolistym ekranie projekcyjnym, żeby mieć okragy, a nie "iluśtamkątny" ekran ;) ? Nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze używam lusterek jeżdżąc samochodem. ;) A uwierz mi, że środkowe i boczne bym zrobił :lol: . A może kupic zlom za 5k i pobawic sie w WRC w pobliskich lasach :D ? Mam na oku 200SX i się mocno zastanawiam. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 No a jak chcemy poszaleć, ale nie ryzykować w lesie, to proponuję coś takiego. Rozwinięcie konceptu projektor + G25 :D http://www.youtube.com/watch?v=zGZIztjoHb8&feature=player_embedded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze używam lusterek jeżdżąc samochodem. ;) A uwierz mi, że środkowe i boczne bym zrobił :lol: .Byłem pewien, że chcesz te 360, żeby lusterek nie używać, tylko sie patrzeć przez ramie ;) BTW Masz już pomysł jak używać wycieraczek :lol: ? Edytowane 17 Października 2010 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Te ramki serio wnerwiają, tym bardziej jeśli akurat są w miejscach, gdzie na ekranie jest HUD i inne takie. Osobiście wolałbym 32-40" TV ;) Ja bym wolał to: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=2yT6OuGXmGo Edytowane 17 Października 2010 przez Grinch 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Panowie mam do wykończenia pokój średnio-małej wielkości. Będzie tam komputer, telewizor i ogólnie będę tam spędzał najwięcej czasu. Gdzie w necie mogę zobaczyć przykłady wykończenia / umeblowania pokoju? Taki katalog czy coś... żeby ogarnąć wszystko przed wizytą Ikei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Poprzeglądaj tematy na forach komputerowych jak ludzie urządzają biura domowe / pokoje multimedialne. W ten sposób często można znaleźć fajne pomysły do przekształcenia pod własny gust. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Można prosić o jakieś konkretne linki? "U nas" najczęściej jest tylko zdjęcie biurka, a to mnie trochę mało satysfakcjonuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Spojrzyj sobie na ten i poprzednie tematy na Neowinie, o ile pamiętam było trochę ciekawych konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Bardzo fajny link, dzięki. a takie typowe katalogi z całymi pokojami znajdę w jakiejś Ikei czy nie bardzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 w IKEI w tym grubym katalogu są pokazane gotowe pokoje więc można coś tam wyhaczyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breiker Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Tutaj masz też trochę zdjęć całych pokoi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...