MaciekCi Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 No i dobra, super wygląda, a powiedz mi, co się dzieje z tym po 2h grania w Watch Dogs ? ;) Moja obudowa LianLi (w środku i7 930 i 770GTX) wręcz parzy, ciekaw jestem co u Ciebie będzie się działo. :) No i zainwestuj w sprężarkę, jeśli jeszcze nie masz, bo na kupowaniu puszek sprężonego powietrza zbankrutujesz. ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Maćku wystarczy sprzątać regularnie. Ja na szczęście mam zamkniętą budę :lol:. Może potem wrzuce zdjęcie bo nieco się pozmieniało. ;) aerial Bardzo ciekawie to wygląda nie powiem. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) No i dobra, super wygląda, a powiedz mi, co się dzieje z tym po 2h grania w Watch Dogs ? ;) Moja obudowa LianLi (w środku i7 930 i 770GTX) wręcz parzy, ciekaw jestem co u Ciebie będzie się działo. :) No i zainwestuj w sprężarkę, jeśli jeszcze nie masz, bo na kupowaniu puszek sprężonego powietrza zbankrutujesz. ;) Działa, porównaj pobór 750ti do 770 :) ponad 3x mniej. Oczywiście radiator jest wtedy bardzo ciepły, temperatury po 70-75 stopni. Cpu dobija coś 60-65 po dłuższej zabawie. Oczywiście jak dam na to wentylator <500rpm, to mogę cpu kręcić na 4.8ghz i jest sporo zimniejszy :) grafa też, oc na 1400 rdzeń i w furmarku po 45 max. No ale wtedy wypadasz z klubu "bez wentylatora", a tego nie chcemy :wink: Wersja z 2x enermax uctb12 na 5v (480rpm) do testów. Inna sprawa że raczej nie gram w wymagające gry na tym. Nie po to przesiadałem się na słabszą kartę, żeby teraz cisnąć crysisa na ultra :) Poprzednia się nudziła. Np. takie d3, to generuje obciążenie tam po 60-70%, i jest już odpowiednio lżejsze dla karty. Nie wspominając o ich super optymalizacji pod 4 rdzenie i HT :) Wreszcie kurz, jak pisałem a propos poprzedniego bencha. Odkurzanie raz na tydzień i przejechanie przy okazji budy, nie jest problemem. Nie trzeba nawet nic otwierać. I tak np. czyszczę w ten sposób klawiaturę. Nie można mieć wszystkiego, w ofiltrowanej normalnej obudowie, temperatury są znacznie wyższe, pasyw nie pójdzie bez przewiewu. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaa Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Hello, a ju tu czekałem na jakies nowosci w Lian LI A7110 LC, a tu taki cyrk :zonk: Fajnie to wygląda, muszę przyznać. No i PCLAB na tapecie :wink2: Za to ciężarek do myszy trzyma się dzielnie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ciężarek na kabel to taki trochę w stylu górniczym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Nakładka na klawiaturę - nie widziałem takiej dobre 15 lat. A to w mniejszym monitorze to mIRC? Masakra. :D Myszy na kablu bym się pozbył, bo psuje wygląd całości. Klawiaturę idzie przeboleć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Nakładka na klawiaturę - nie widziałem takiej dobre 15 lat. A to w mniejszym monitorze to mIRC? Masakra. :D Myszy na kablu bym się pozbył, bo psuje wygląd całości. Klawiaturę idzie przeboleć. Klawiatura jest dość cenna, osłona jest firmowa razem z klawiaturą. Chroni przed kurzem, nie wiem skąd takie zdziwienie, nie lubię wydłubywać brudu spomiędzy klawiszy :) Gdzie się podziali oldschoolowcy? Bezprzewodowa mysz? :) Może jeszcze tablet i stacja dokująca do 15 calowego smartfona z 8 rdzeniowym procesorem? :) Kupię mysz bezprzewodową jak nie będzie miała żadnego input laga, będzie równie lekka jak te na kablu, i akumulator będzie trzymał z tydzień. No i jak będzie dobry wybór małych modeli pod claw grip, a nie mysz wielkości małego chleba. Obecnie nie ma na rynku myszy, która nie ma wyczuwalnego laga, i to się tyczy nawet najdroższych logitechów g700 (wielkie bydle) i innych wynalazków. Zgodzę się że do pracy biurowej to każda mysz da radę czy do normalnych gier, i to nie jest problem. Ale czasem gra się w promoda np. i tam to już boli. Edytowane 28 Czerwca 2014 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Cały komp na wierzchu a klawe zakrywasz przed kurzem ? ;> Btw siedzisz w tej wnęce wyciętej w blacie ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Tak, fotel bez oparć, blat pełni funkcję oparcia. Co do kurzu, bencha nie da się zakryć, nie mam takiej wielkiej osłony.Co ciekawe takie coś istnieje :) Ofc komp może być w normalnej obudowie, ale wtedy nie da rady bez wentylatorów, jest generalne słabsze chłodzenie. No i słabiej widać komponenty, nawet w budzie z oknem. Benchtable jest w tej kategorii nie do pobicia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 ...to się tyczy nawet najdroższych logitechów g700 (wielkie bydle) i innych wynalazków. To masz chyba wyjątkowo małe dłonie :) Na g700 spokojnie nawet w serie Battlefield można. Co do kompa piękne dzieło! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 To nie jest kwestia małych czy dużych dłoni, tylko raczej sposobu trzymania myszy. Są te 3 podstawowe typy "chwytów" :) palm - czyli cała albo prawie cała dłoń na myszy, pasuje pod te duże, i podłużne myszy, typu kształt mx500 starego, intellimouse 3.0, i wszystkie nowsze bazujące na takich kształtach claw - czyli mysz trzymana głownie kciukiem i małym palcem, nadgarstek na podkładce, przednia część dłoni, czyli palce na myszy. Tutaj właśnie np. g9 to co u mnie, czy myszy podobne jak stary logitech wingman, nowe np. cm spawn finger tip - czyli mysz trzymana samymi palcami, najmniejsze myszy, jak g100 z nowych, abyssus itd. I teraz mysz typu palm, z racji na kształt, nie nadaje się do chwycenia samymi palcami np. bo jest za długa, nie pasuje taki chwyt pod kształt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Coś musi być na rzeczy bo ja właśnie tak trzymam moją G700. A mam zupełnie przeciętne dłonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Porównaj to: http://www.tomshw.it/forum/attachments/tastiere-mouse-e-altri-controller/72569d1376038206-scelta-mouse-claw-grip-highsenser-tappetino-tastiera-meccanica-img_20130809_104527.jpg http://i.imgur.com/OlJBX.jpg Chodzi o to żeby nie dotykać myszy nadgarstkiem oraz wewnętrzną częścią dłoni, tylko palce, Wtedy można wykonywać ruchy np, w bok lub nawet w tył bez odrywania w ogóle nadgarstka z podkładki, przy wysokiej czułości. Przy większej myszy dłoń ci leży na myszy i nie da się tym tak operować. Edytowane 28 Czerwca 2014 przez aerial 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ja trzymam chwytem "claw" Logitecha G7, nie widziałem jeszcze myszy, którą byłbym w stanie trzymać chwytem palm, a też mam przeciętne dłonie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) No dokładnie. Tak samo robie, czyli pierwsze zdjęcie tylko z G700. EDIT A niech będzie fota "live" :) Edytowane 29 Czerwca 2014 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 No to chyba jednak mam małe dłonie :) Inna sprawa to jeszcze input lag, waga i cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ja, o ile dobrze rozumiem opisy, "finger tip". Za diabła nie umiem inaczej, od zawsze lubię małe myszy :P Dłoń 22,5cm, czyli męskie M wg tej rozmiarówki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Klawiatura jest dość cenna, osłona jest firmowa razem z klawiaturą. Chroni przed kurzem, nie wiem skąd takie zdziwienie, nie lubię wydłubywać brudu spomiędzy klawiszy :) Gdzie się podziali oldschoolowcy? Bezprzewodowa mysz? :) Może jeszcze tablet i stacja dokująca do 15 calowego smartfona z 8 rdzeniowym procesorem? :) Kupię mysz bezprzewodową jak nie będzie miała żadnego input laga, będzie równie lekka jak te na kablu, i akumulator będzie trzymał z tydzień. No i jak będzie dobry wybór małych modeli pod claw grip, a nie mysz wielkości małego chleba. Obecnie nie ma na rynku myszy, która nie ma wyczuwalnego laga, i to się tyczy nawet najdroższych logitechów g700 (wielkie bydle) i innych wynalazków. Zgodzę się że do pracy biurowej to każda mysz da radę czy do normalnych gier, i to nie jest problem. Ale czasem gra się w promoda np. i tam to już boli. Ale jak używasz kompa, to kurz i tak siada. Pomijam już okruchy jedzenia, fragmenty naskórka czy włosy. ;] Też tak mówiłem o myszkach bez ogonka, a teraz takiej z ogonem nie chce widzieć. Prawie mógłbym Ci polecić M185. Prawie, bo nie wiem jak z input lagiem - w Angry Birds takiego nie odczuwam ;] Quake 3 Arena też bez problemów. CS nie wiem, bo nie gram. Mysz jest malutka, dostępna w 3 kolorach, nano-odbiornik, raczej lekka, bateria R6 AA (sztuk: 1) trzyma miesiącami. Ostatnio w domu wygrzebałem stare (niby zużyte) baterie i jadę na nich, by zużyć je całkowicie. Na jednej z takich działałem dzień ale miała sporo lat - była w... Walkmanie ;] Na obecnej lecę chyba 3 tydzień.Zaznaczam tutaj, że siedzę na tym kompie codziennie kilkanaście godzin, bo używam go do pracy. Jeszcze odnośnie trzymania baterii w myszach: Obstawiam, że nawet jak byś kupił jakiegoś Tracera czy inny wynalazek, to bateria będzie trzymać w miesiącach (o ile nie ma zamontowanej diody w stu kolorach). M185 nie ma żadnej diody i dzięki temu rok jest osiągalną wartością (i to bez zabawy w wyłączanie). Jedyny minus, że w ciemności myszy nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Co do tej osłony, używałem klawiatury wcześniej bez osłony, i naprawdę różnica w zabrudzeniu była bardzo zauważalna. Całą noc osiada kurz, w dzień jak cie nie ma też, to naprawdę jest dużo czasu. Większość doby nie używam komputera, i wtedy się kurzy. Dodatkowo, jak np. ścielisz łóżko (jeżeli jest w tym samym pomieszczeniu), wtedy jeszcze bardziej kurz na wszystkim osiada. W czasie użytkowania nie ma osłony i też się kurzy, ale w sumie jest zdecydowanie mniej syfu na klawiaturze jak zasłaniasz ją osłoną. Widać to jak co tydzień mniej więcej odkurzam klawiaturę przy okazji. Co do tego kabla od myszy, to naprawdę nie jest to specjalnie uciążliwe. Mam tak stanowisko zrobione, że mysz zawsze używam w tym samym miejscu, nigdy nie muszę tego ciężarka przesuwać. Jak kabel nie ociera o nic, tylko jest właśnie taki łuk w powietrzu, to praktycznie się go nie czuje. Nie widzę powodu tego zmieniać, tylko dlatego żeby lepiej wyglądało z zewnątrz, i pakować się w całą serię potencjalnych kolejnych problemów związanych z myszą bezprzewodową, nie mówiąc o dodatkowych kosztach. Edytowane 13 Lipca 2014 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 W moim wypadku mysz często wędruje z biurka na oparcie kanapy (jak jednocześnie czytam net i oglądam TV) albo w ogóle na drugim końcu kanapy więc nie wyobrażam sobie irytującego kabla. Problemów z urządzeniem bezprzewodowym jako takich nie mam żadnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Do obsługi zdalnej mam taką śmieszną klawiaturę logitecha z wbudowanym touchpadem. Do przewijania stron czy odpalenia filmu starcza :) Edytowane 13 Lipca 2014 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 Wstawiłem sobie większe biurko, bo na starym się nie mieściłem + sprzęt grający poskładany ze złomu :) Sorki za jakość foty, niestety moja pralka lepszych nie robi :( 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 co to za głośniki? I czemu stoją jeden na drugim? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 To tak nie dziala ten hiper system audio 2:1? Na wolne tłumaczenie, dwa w jednym jak widac na obrazku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 Geniusy 5.1 z sygnatury, tyle tylko, że w konfiguracji 2.1 właśnie. Dwa lewe to lewy kanał, dwa prawe to prawy. Subwoofer jest poza kadrem, a głośnik centralny poleciał. Po prostu nie mam ani potrzeby, ani miejsca na rozkładanie się z 5.1, a jak puszczałem tylko te większe + sub, to sub się za bardzo wybijał. Tak jest po prostu wygodniej niż bawić się w przyciszanie basów w korektorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) @teraw, ciekawie zamontowany monitor :) --- Poprzednie ujęcie: http://i.imgur.com/i8axogD.jpg Obecnie miejscówka wygląda, jak niżej. Zmian nie planuję (przynajmniej do zakupu nowej obudowy ;)), natenczas setup jest satysfakcjonujący. Edit: Aragorn, ta krata pod biurkiem nie przeszkadza? Ja na przykład nie lubię mieć czegokolwiek pod nogami, bo ciągle zahaczam.Kwestia przyzwyczajenia. Owe biurko mam bodajże od 2000 roku, pamięta jeszcze konfiguracje z Pentiumem 100 (bez MMX) i Celeronem 300A :D. Po paru latach popadło nieco w zapomnienie, powróciło zaś do codziennego użytku po remoncie pokoju. Kratownica jest ok, trzymam na niej nogi, kiedyś stały tam obudowy. Bardziej denerwują mnie kółka, choć obecnie ustawione są tak, że nie jeździ, tylko potrafi się minimalnie gibnąć. Edytowane 14 Września 2014 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 Wstawiłem sobie większe biurko, bo na starym się nie mieściłem + sprzęt grający poskładany ze złomu :) ... Sorki za jakość foty, niestety moja pralka lepszych nie robi :( Jak się sprawdza fotel , co to za model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Ergomax flexi plus Sprawdza się świetnie, wygodny i mocny, praktycznie nie do zajechania. Jedyna wada jaką zauważyłem, to że podłokietniki mogłyby być kilka cm bardziej w tył. Aragorn, ta krata pod biurkiem nie przeszkadza? Ja na przykład nie lubię mieć czegokolwiek pod nogami, bo ciągle zahaczam. Edytowane 14 Września 2014 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 To moje stanowisko :) Głównie do pracy, ale w gry też lubię od czasu do czasu pograć :) Środek: Tutaj oglądam filmy (dalsza część pokoju na lewo od stanowiska komputowego) Całość podłączona na stałe HDMI i optykiem do komputera. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 lycone, elegancko. Ukryj jednak gdzieś tego TP-linka, bo szpeci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...