Gość Pigmej Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 LCD... ma 46' cali , i jest tak wysoko bo robi za monitoro/TV, po drugiej stronie pokoju jest kanapa z ktorej ogladam filmy, lub przestawiam klawe i play w CoD ;)To po każdym filmie masaż karku chyba. TV powinieneś mieć na wysokości oczu jak siedzisz. No chyba że tak Ci odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 LCD... ma 46' cali , i jest tak wysoko bo robi za monitoro/TV, po drugiej stronie pokoju jest kanapa z ktorej ogladam filmy, lub przestawiam klawe i play w CoD ;)Ja mam 80", a i tak ekran nie wisi pod samym sufitem. Optymalnie powinno być tak jak wspomniał kolega wyżej: poziom oczu, ewentualnie ciut wyżej, ale nie aż tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Ej powiedzialem na kanapie, jak sie siedzi jest spoko.... Dla mnie jest , moze Wy to tak widzicie na zdjeciach jak by byl nizej przeszkadzlaby mi przy biurku, i czesto sie zdarze ze ja pracuje przy kompie a ktos inny na nim cos oglada... Tak jest ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Mój kolega zakupił sobie taki TV tyle, że 32' do pokoju 3x2 i tam po każdym oglądaniu czegokolwiek na nim masaż karku. Skończyło się na tym, że w TV cały dzień gra jakaś stacja muzyczna i praktycznie się nie ogląda (poza meczami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 do pana maniakalnego: od tego siedzenia przy kompie oczy dookoła głowy chyba Ci się zrobiły :blink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czakiflaki Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 moje więzienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 223BW sprzedany nareszcie 3 takie same ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) lepiej bylo kupic 32'' lcd Edytowane 7 Lutego 2010 przez jauhis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 jauhis nie masz pojecia co tracisz zamieniajac 3x lcd na 1 wiekszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 @jauhis 1 vs 3, 1 nie ma szans, no może gdy grasz w grę która nie działa dobrze na kilku, ale w codziennym użytkowanie 3ch monitorów to bajka ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 (edytowane) Te 3 LCD są podpięte do jednej karty graficznej ? Ale jak ? Aktualnie to wygląda u mnie tak: Sporo jeszcze zostało do wymiany. Przede wszystkim zmianie ulegnie biurko. Coś w podobnym stylu tyle, że ładniejsze. To ma już swoje lata i miało przeprowadzkę już 2 razy (inne mieszkanie). Do tego oczywiście ponowne malowanie ścian na jakiś inny kolor. Niedawno co się wprowadziłem do innego mieszkania i po pierwszym kapitalnym remoncie widać jednak przebicia na ścianach, więc trzeba będzie pomalować raz jeszcze. Myślałem tez nad usunięciem jednak tej półki nad monitorem na głośnik centralny. Sam głośnik byłby zamontowany nieco niżej na ścianie. p.s. zdjęcie robione telefonem ;) Edytowane 14 Lutego 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 (edytowane) Te 3 LCD są podpięte do jednej karty graficznej ? Ale jak ?ATi Radeon 5850, a więcej info szukaj pod "ATI Eyefinity" Edytowane 14 Lutego 2010 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Te 3 LCD są podpięte do jednej karty graficznej ? Ale jak ? Aktualnie to wygląda u mnie tak: http://img24.imageshack.us/img24/4254/p140210150601.jpg Sporo jeszcze zostało do wymiany. Przede wszystkim zmianie ulegnie biurko. Coś w podobnym stylu tyle, że ładniejsze. To ma już swoje lata i miało przeprowadzkę już 2 razy (inne mieszkanie). Do tego oczywiście ponowne malowanie ścian na jakiś inny kolor. Niedawno co się wprowadziłem do innego mieszkania i po pierwszym kapitalnym remoncie widać jednak przebicia na ścianach, więc trzeba będzie pomalować raz jeszcze. Myślałem tez nad usunięciem jednak tej półki nad monitorem na głośnik centralny. Sam głośnik byłby zamontowany nieco niżej na ścianie. p.s. zdjęcie robione telefonem ;) masz rozdzielacz czy za każdym razem przekładasz kabel do xboxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 ATi Radeon 5850, a więcej info szukaj pod "ATI Eyefinity" Maniakalny akurat zrobil to jakos inaczej, opisal to dokladniej chyba na poprzedniej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Te 3 LCD są podpięte do jednej karty graficznej ? Ale jak ? O ile dobrze pamiętam to jeden jest podłączony grafiki z płyty głównej, a pozostałe dwa do radka(?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) masz rozdzielacz czy za każdym razem przekładasz kabel do xboxa? Na razie przekładam. Nie myślałem jeszcze o żadnym rozdzielaczu ( o ile takowy istnieje). Bardziej mnie interesowała naprawa X360. Dopiero co ją dostałem z naprawy. Trzeba będzie czegoś poszukać. Na Allegro są jakieś rozdzielacze , ale zwykle to jest DVI+VGA. Nie wykorzystane VGA to ja mam w monitorze. Ale pod VGA wolałbym nie podłączać X'a. Nieco gorszy obraz od HDMI/DVI. Znalazłem coś takiego na Allegro: http://www.allegro.pl/item908383133_adapte..._5_f_65053.html Ale jakby to miało działać ? Znaczy jak będzie z wyborem sygnału gdy będę miał włączone oba urządzenie naraz i podłączone do jednego wejścia DVI w monitorze. Chciałbym podczas grania na X'ie przełączyć sygnał na PC w każdej chwili. Bez wyłączania konsoli. Taki rozdzielacz mi to umożliwi ? Co prawda mogę wybierać w monitorze sygnał wejściowy, ale tylko pomiędzy VGA, a DVI. A jak wspomniałem wyżej VGA odpada zarówno do PC i X360. Proszę o szybką odpowiedź, bo to jedyna taka aukcja jaką znalazłem z tym Adapterem i do końca zostało kilka godzin. Potem mogę mieć problem z dostaniem tego adaptera. Edytowane 15 Lutego 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Chyba nie tego powinienes szukac. To co podales sluzy do podlaczenia dwoch monitorow do jednego zrodla i uzyskanie wysokich rozdzielczosci (DVI-I), a nie dwoch zrodel do jednego portu w monitorze. Potrzebujesz switch http://www.allegro.pl/item918133861_5_wejs..._z_pilotem.html Poszukaj takiego urzadzenia, ale na DVI czy co tam chcesz. Edytowane 15 Lutego 2010 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) No poszukałem chwile i nigdzie praktycznie nie ma w naszych sklepach. Jedynie zagranicznych i to zresztą nie tanio. To już wolę przełączać kabel. Ale jak ktoś znajdzie tanio taki switch to niech poratuje linkiem ;) Edytowane 15 Lutego 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Nikt nie mowil, ze bedzie tanio, ale tak to rozwiazanie funkcjonuje. Sam musialem wybulic 300 zeta na switch HDMI, ale bardzo sobie chwale mimo ceny ;) Tfu. Nie switch, ale splitter. Ale funkcja podobna. Edytowane 15 Lutego 2010 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 No poszukałem chwile i nigdzie praktycznie nie ma w naszych sklepach. Jedynie zagranicznych i to zresztą nie tanio. To już wolę przełączać kabel. Ale jak ktoś znajdzie tanio taki switch to niech poratuje linkiem ;)Prosię: http://allegro.pl/listing/search.php?strin...&category=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Grobel szukałem właśnie na Allegro. Ale wszystkie tam dostępne mają porty VGA ;) Mnie interesuje przełącznik DVI. Poszukam jeszcze, albo sobie daruje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 http://allegro.pl/item910194006_przelaczni..._reczny_fv.html Oj Devil, Devil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Ależ ja wiem, że tam jest ;) Ale ta cena ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Grobel szukałem właśnie na Allegro. Ale wszystkie tam dostępne mają porty VGA ;) Mnie interesuje przełącznik DVI. Poszukam jeszcze, albo sobie daruje.To dajesz dwie przejściówki dvi-vga B-) Jakość obrazu dostanie, ale lepsze to niż nic. Ewentualnie sprzedajesz monitor, dokładasz kwotę przeznaczoną na kmv obsługujący dvi i kupujesz nowy monitor z dvi i hdmi ;] doh. Dopiero teraz przeczytałem, że masz wolne VGA w monitoru. W takim razie ja bym poświęcił któreś z urządzeń i podłączył je właśnie pod ten port. Sam miałem klocka podpiętego przez VGA i tragedii nie było. Trzeba się tylko wykosztować na firmowy kabel VGA. Edytowane 15 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Jakies to lewe jest: "Doskonała jakość obrazu - rozdzielczość do 1280 x 1024, DDC2" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 To dajesz dwie przejściówki dvi-vga B-) Jakość obrazu dostanie, ale lepsze to niż nic. Ewentualnie sprzedajesz monitor, dokładasz kwotę przeznaczoną na kmv obsługujący dvi i kupujesz nowy monitor z dvi i hdmi ;] doh. Dopiero teraz przeczytałem, że masz wolne VGA w monitoru. W takim razie ja bym poświęcił któreś z urządzeń i podłączył je właśnie pod ten port. Sam miałem klocka podpiętego przez VGA i tragedii nie było. Trzeba się tylko wykosztować na firmowy kabel VGA. Ok zamówiłem BigBena. Jakoś to przetrawię. Liczy się też wygoda, a nie tylko jakość obrazu. Siedzę i tak dostatecznie daleko jak na tak mały monitor, więc nie powinienem nawet dostrzec różnicy. Rozumiem, że po tym kablu normalnie uzyskam 1680x1050 na x-klocku? Sorry za małe OT, ale mimo wszystko tyczy się to tematu stanowiska. Tak aby było najwygodniej ;) Dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) A na klocku to czasem max nie jest 720p [mowa o grach]? Edytowane 15 Lutego 2010 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Rozumiem, że po tym kablu normalnie uzyskam 1680x1050 na x-klocku?tak A na klocku to czasem max nie jest 720p [mowa o grach]?nie Edytowane 15 Lutego 2010 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Nie, nie jest. Devil- tak, uzyskasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Takie ot więc po procentach... ... a odnośnie tych rozdzielczości to czy jest jakaś lista gier, które wykorzystują wyższą rozdzielczość (1080p)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...