Skocz do zawartości
ndx

Jak wygląda Wasze stanowisko?

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze drgania, po drugie wysokość - sumując, dźwięk z suba buczy nam w twarz, zagłusza satelity [;

Za to kiedy sub jest pod biurkiem lub w rogu pokoju, słychać jedynie niekontrolowany rezonans (przy okazji "basu" będzie oczywiście więcej ale powstanie większa dziura w niższej średnicy). Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abstraciach!ąc od miejsca w jakim należy umieścić Subwoofer, foto mojego stanowiska w wersji praktycznie finalnej. Pozostał jeszcze mały bajzel z kablami bezpośrednio wpinanymi w PC ale tam raczej nie będę nic układał, za często coś się zmienia aby miało to sens, choć może wsadzę je w jeden wielki plastikowy oplot aby tak nie latały.

Dołączona grafika

I to było by na tyle, teraz pora się piwa napić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nooo calkiem calkiem to centrum dowodzenia;-)  W lecie nie masz czasem za gorąco? U mnie na poddaszu ladna izolacja jest a i tak goraco w lecie - co prawda blacha a nie dachówka na pokryciu ale jednak.

Btw, ten sprzet to do jakiejs pracy konkretnej czy ot tak 4 fun - z pasji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nooo calkiem calkiem to centrum dowodzenia;-)  W lecie nie masz czasem za gorąco? U mnie na poddaszu ladna izolacja jest a i tak goraco w lecie - co prawda blacha a nie dachówka na pokryciu ale jednak.

Btw, ten sprzet to do jakiejs pracy konkretnej czy ot tak 4 fun - z pasji?

Oj latem potrafi być bardzo ciepło, w zeszłym lecie wspomagałem się wiatrakami stojącymi w tym myślę nad zakupem jakiegoś w miarę nie drogiego klimatyzatora, co wyjdzie czas pokarze. Natomiast co do sprzętu to po trochu do tego i tego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że zakup jednej 24' był złym pomyslem, bo dość szybko przestałem być trendi. Musze dostawić jeszcze z trzy LCDki i będzie ok ;) . Naprawdę tak wiele osób potrzebuje tylu ekranów do pracy?

Do pracy - tak. Do rozrywki - niekoniecznie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że 3 takie same monitory, by tu lepiej się prezentowały. Ja bym się pozbył tego monitora po lewej co jest ustawiony pionowo (to chyba 24' ?) i nabył 3 taki sam jak te dwie pozostałe 30-tki. No chyba, że zależy Ci na większej ilości wyświetlaczy, a rozmiar nie ma znaczenia. Ale IMO lepszy efekt będzie jak będziesz miał powiedzmy 3x30 ;) Ew 3x30, a z boku gdzież 24'. IMO biurko może być. Idealnie nadaje się do takiego ustawienia 3x30 i z pewnością ja bym tak zrobił. ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że 3 takie same monitory, by tu lepiej się prezentowały. Ja bym się pozbył tego monitora po lewej co jest ustawiony pionowo (to chyba 24' ?) i nabył 3 taki sam jak te dwie pozostałe 30-tki. No chyba, że zależy Ci na większej ilości wyświetlaczy, a rozmiar nie ma znaczenia. Ale IMO lepszy efekt będzie jak będziesz miał powiedzmy 3x30 ;) Ew 3x30, a z boku gdzież 24'. IMO biurko może być. Idealnie nadaje się do takiego ustawienia 3x30 i z pewnością ja bym tak zrobił. ;)

Szczerze powiedziawszy ustawienie 2x30 + 1x24 wydaje sie lepsiejsze.

Ani tak ani tak, obecnie 17" jest tylko tak na przymiarkę bo to jest mój "serwisowy" monitor i częściej jest podpinany do "gościnnych" PC niż do mojej stacji roboczej, docelowo jego miejsce ma zająć kolejna 24" w pionie (taka sama jak ta obok). Tak czy inaczej takie są plany a jak wyjdzie tak wyjdzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam tyle monitorów co Państwo wyżej, więc musiałem się podbudować HD2 i lapkami ; P

Pokój w nowym mieszkaniu. Zagospodarowanie praktycznie zerowe. Miałem wrzucić zdjęcia po zapodaniu chociażby klamek do szuflad lub rolet, ale nie mogłem się powstrzymać ; )

Dołączona grafika

Dołączona grafika

imho najbardziej wymiata dywan :lol:

Edytowane przez poca
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja lisia nora. :]

Biurko to przerobiona ława z nogami od stołu, tak od 1998 roku, ale na prawdę wygodna. :]

Bałagan trochę, ale nie chciałem nic porządkować, miało byc spontaniczne zdjęcie. W folii po lewej joy, zbity kubek :< , po prawej w głębi PII na slot1. :D

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi