gulises Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Witajcie , nigdzie nie moge znalesc typowych testów laptopów z procesorem Pentium 4 np 3.06 jak to sie bedzie miało w odniesieniu do stacjonarnego P4 oraz innych procków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Podobnie będzie się miało :). Jednak moim zdaniem w laptopie prędkość 3GHz nie sprawdza się. 1. Grzeje się 2. Wpierdziela bateryjkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 laptop bedzie siedział na kablu w domu wiec bateria nie gra tutaj duzej roli. Na centrino mnie jeszcze nie stac , a bede moze mogł wybrac miedzy P4 3.0 (czy to jest zawsze HT ?) lub A64 3k (z dopłata okolo 300zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Mam laptopa z Pentium4(640) 3.2Ghz.Procesory Pentium4 montowane w laptopach,sa identyczne do desktopowych(a wiec wydajnosc tez),tylko czesc z nich wykorzystuje technologie SpeedStep(obnizanie czestotliwosci pracy procesora-cos podobnego jak w PentiumM,chc w duzo mniejszym stopniu)z serii Pentium D i Pentium4 6x0.Nie wszystkie Pentium4 obsluguja HT. Wydajnosc w grach jest troche slabsza niz AMD64,natomiast w aplikacjach biurowych jest odwrotnie...Wada tych procesorow(w laptopach)jest wysoka temperatura pracy (wiatrak chodzi non-stop)i krotki czas pracy na bateriach 1-2godz.Moj laptop zastepuje desktopa(oszczednosc miejsca)i jego mobilnosc nie jest dla mnie sprawa priorytetowa. Pozdrowienia... Edytowane 5 Lutego 2006 przez ifrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) kurde temp P4 jest bardzo duza :/ a cooler smieszny , wiec ciezki orzech do zgryzienia :-| lap bedzie marki asus , model A4000 i z tego co pamietam miał HT. Edytowane 5 Lutego 2006 przez gulises Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Nie jestem pewien, ale wydaje mi sie ze laptopowe Pentium 4 chodza na szynie 533MHz a moj stacjonarny Northwood 3GHz chodzi na 800MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Nie jestem pewien, ale wydaje mi sie ze laptopowe Pentium 4 chodza na szynie 533MHz a moj stacjonarny Northwood 3GHz chodzi na 800MHz.U mnie: FSB 800Mhz zajrzyj tu:Asus Z81SP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...