Rybaczki Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Posiadam mobo marki intel D915PGN Pewnego dnia zapragnalem cos pozmieniac cos podkrecic Wchodze do biosu a tu nic niemal ze prawdziwy golas :mur: Brak jakich kolwiek ustawien zadnych fsb i napiec Jedyne co to taimy do ramu i glowny wylacznik wiatrakow :sad: Przeoczylem cos czy po prostu mam zwykly chlam :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Posiadam mobo marki intel D915PGN Pewnego dnia zapragnalem cos pozmieniac cos podkrecic Wchodze do biosu a tu nic niemal ze prawdziwy golas :mur: Brak jakich kolwiek ustawien zadnych fsb i napiec Jedyne co to taimy do ramu i glowny wylacznik wiatrakow :sad: Przeoczylem cos czy po prostu mam zwykly chlam :oops: Po prostu typowa płyta Intela, czyli brak oc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) F1 albo Ctrl + F1 Edytowane 6 Lutego 2006 przez GRU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybaczki Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Hej na dziendobry :? probowalem wszystkiego co znalazlem ctrl krzyzowalem ze wszystkimi F Jak bralem plyte bylem happy stabilna itp ale teraz mam kaca moralnego :sad: Strasznie cierpie bo radek ladnie idzie a chcialem dolozyc prockiem :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Po prostu typowa płyta Intela, czyli brak oc...zgadza sie i na dodatek i915 czyli jeśli chcesz myśleć o OC proste... zmień płyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybaczki Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 zgadza sie i na dodatek i915 czyli jeśli chcesz myśleć o OC proste... zmień płyteProsta rada Ale co ze stara troche szkoda na scianie wieszac :wink: W sumie myslalem nad nowa ale inhell wprowadza jakies zmiany i sam nie wiem za czym sie ogladac Plyty na nforce odpadaja bo mam radzia Moze jakas rada na nowa platforme Glowna cecha w miare oc za niewielkie pieniadze :wink: Pozdroweczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 sprzedaj intela i kup AMD na s939 np. semptron 3000+ (400zł) AC freazer 64 (70zł) ASrock dual SATA 2 (250zł) i masz możliwość wsadzenia grafy na AGP albo na PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Kamil na pci to jest zawsze :) :wink: oczywiscie kamil mial na mysli PCI-e . A co do mobo to ta plyta ma pelne agp i pci-e jest stabilna i w mare dobre O/c :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Kamil na pci to jest zawsze :) :wink: oczywiscie kamil mial na mysli PCI-e . A co do mobo to ta plyta ma pelne agp i pci-e jest stabilna i w mare dobre O/c :)dokładnie a jeżeli myślisz o bardzo dobrych osiągach do OC to DFI LP NF4 bierz tej płyty nie trzeba nikomu reklamować sam taką kupuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybaczki Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 hejah Nie wiem dlaczego ale jakos nie ufam ani AMD ani geforsom Kiedys z kumplem porownywalismy mojego pentiumka do jego altlonka i po prostu przy wlaczonej sieci konwersji xvid do dvd i jakims tam duperelku atlon zaczal sie mocno dlawic a moj zachowal w miare sprawnosc :lol: Moze jednak jakas propozycja pod intelka Testowal ktos moze mobo na mostku ATI????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 hejah Nie wiem dlaczego ale jakos nie ufam ani AMD ani geforsom Kiedys z kumplem porownywalismy mojego pentiumka do jego altlonka i po prostu przy wlaczonej sieci konwersji xvid do dvd i jakims tam duperelku atlon zaczal sie mocno dlawic a moj zachowal w miare sprawnosc :lol: Moze jednak jakas propozycja pod intelka Testowal ktos moze mobo na mostku ATI????????? poczytaj testy to wtedy może przejrzysz na oczy kiedyś też miałem intela ale mnie poprostu zdenerwował powiedz do czego kompa używasz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybaczki Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) poczytaj testy to wtedy może przejrzysz na oczy kiedyś też miałem intela ale mnie poprostu zdenerwował powiedz do czego kompa używasz?? hej A mianowicie troche gram dosc czesto rip i wszelakie zabawy xvid to dvd na odwrot czasem zmiana formatow i wogole http+gra Jednym slowem nie rzadko kilka czynnosci na raz W sumie wczesniej wspomniale przy czym polegl athlon A wogole dla nie wiedzacych w tym roku wraz premiera chipa975 intel oficjalnie oglasza swoje sprzetowe wsparcie dla ATI ow mostek ma zainpedowany Crossfire a nie sli :lol: Testy czytalem czasem az za duzo 3/4 z nich to zwykla lipa bedaca reklama produktu przykladem niech bedzie ze osobiscie kupuje dwa tytuly prasy komp do tego czesto czytam na ludziach jeszcze ze dwa Zawsze jest prosta zasada kto wykopuje wiecej reklam tego produkty sa lepsze Okreslil bym to mianem sponsoringu Jedynym skutecznym testem jest rzeczywistosc ktora sami mozemy ocenic naocznie A sprzeczanie sie o to bedzie w stylu co lepsze audi czy bmw? Edytowane 9 Lutego 2006 przez Rybaczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 hej A mianowicie troche gram dosc czesto rip i wszelakie zabawy xvid to dvd na odwrot czasem zmiana formatow i wogole http+gra Jednym slowem nie rzadko kilka czynnosci na raz (...) A sprzeczanie sie o to bedzie w stylu co lepsze audi czy bmw? Skoro robisz parę rzeczy na raz, włącznie z kodowaniem, to lepszy będzie proc z HT, czyli coś od Intela... Co do drugiej części - BMW :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Skoro robisz parę rzeczy na raz, włącznie z kodowaniem, to lepszy będzie proc z HT, czyli coś od Intela... Co do drugiej części - BMW :D :D Nabije sobie jednego posta :P B ędziesz M ieć W ydatki Tylko VOLVO :) Edytowane 10 Lutego 2006 przez GRU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybaczki Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Mam pytanie do dlubaczy :lol: Istnieje mozliwosc wgrania jakiegos modowanego biosu czy tez cos podobnego????? Bylo by spoko jak tak :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Mam pytanie do dlubaczy :lol: Istnieje mozliwosc wgrania jakiegos modowanego biosu czy tez cos podobnego????? Bylo by spoko jak tak :rolleyes: nie w tej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Mam pytanie do dlubaczy :lol: Istnieje mozliwosc wgrania jakiegos modowanego biosu czy tez cos podobnego????? Bylo by spoko jak tak :rolleyes: Raczej nie ma szans. Możesz popróbować programami typu ClockGen. Tylko uważaj na szynę pci/pci-e, podkręca się ona razem z FSB. sprzedaj intela i kup AMD na s939 np. semptron 3000+ (400zł) AC freazer 64 (70zł) ASrock dual SATA 2 (250zł) i masz możliwość wsadzenia grafy na AGP albo na PCI Jestem zadowolonym posiadaczem takiego zestawu, ale gdyby ktos zaoferował mi a niego P4 HT, wymieniłbym się z pocałowaniem ręki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 lepszy jest cpufsb - on oddzielnie reguluje fsb, pci i agp... ale nigdzie nie ma pełnej wersji :-( ..... a zamówić to raczej nie, bo to jakoś dziwnie się zamawia królestwo za moddowany bios do p4v88+!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybaczki Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam dziekuje za podpowiedzi Jak znajde troche luzu to po_klikam za ww programami W sumie narazie jestem sceptyczny :cry: Bo swojego czasu przerzucilem okolo8 prog do OC i tak w sumie zaden z nich dla 915 intela nie oferowal nic procz taimow na ramie :sad: Korystanie z nich doprowadzalo mnie do :angry: albo :mur: Pozdrowka dla wszystkich bo jestescie super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 nie patrz czy jest dostępny twój model płyty tylko odczytaj PLL! też miałem płytke intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybaczki Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 nie patrz czy jest dostępny twój model płyty tylko odczytaj PLL! też miałem płytke intela. W jaki sposob moge odczytac to i w jaki sposob :huh: uzyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 1: http://www.cpufsb.de/CPUFSB.HTM 2: http://www.cpufsb.de/ i wejdź na PLL FIND 3. Zobacz na płycie; jest taka mała jakby kość i na niej pisze to. Jak nie wiesz gdzie, to poszukaj w necie. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 srac mi sie chce jak 3/4 ludzi namawia innych do zmiany z intela na amd, plyte glowna wymieni bedzie ok, zawsze [ciach!]a szukacie pretekstu zeby komus podsunąc te amd, zajebiscie do [gluteus maximus] i tyle wam powiem !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Jak już znajdziesz PLL tej płyty to daj znać jaką ma wartość bo jestem ciekawy, a poza tym też probowalem kiedyś coś podkręcić na tym intelku ale jak juz wiadomo z biosu nie idzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybaczki Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam wszystkich i przepraszam za zaniedbanie :D Troche mam innych zajec i nie moglem konkretnie poszukac Zgodne z fotkami z linkow wyzej znalazlem dwa komplety ukladow ale niestety producenci ukladow sa inni niz w ustawieniach programow :sad: A do tego mialem jeszcze jakies konflity "strzalka-klepsydra i maly przycisk na obudowie :lol: " Alternatywne konto czasem upraszcza sprawe Jak troche wyluzuje to poszukam jeszcze i napisze cos wiecej Pozdroweczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...