yzydor Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Przesiadłem się z A-Data na hyperxy i muszę stwierdzić wzrost wydajności. Ale jest mały problem. Chciałem ustwić timingi na 2.2.2.6 1T napięcie 3v w memtest 1.55 wywala błędy. Na 2.3.2.6 1T śmigają świetnie. A przecież zmiana jest tak niewielka. Czy jest na to jakiś sposób? Może znacie stronę z jakimś testem? Może ktoś z was ma te pamięci i może mnie poinstruować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Przesiadłem się z A-Data na hyperxy i muszę stwierdzić wzrost wydajności. Ale jest mały problem. Chciałem ustwić timingi na 2.2.2.6 1T napięcie 3v w memtest 1.55 wywala błędy. Na 2.3.2.6 1T śmigają świetnie. A przecież zmiana jest tak niewielka. Czy jest na to jakiś sposób? Może znacie stronę z jakimś testem? Może ktoś z was ma te pamięci i może mnie poinstruować? jesli sa na ch-5 to beda preferowały 2-3-2-5 i nic na to nie poradzisz, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 no pewnie -> zależy czy masz rewizje na CH5 czy Infineon CE-5 do CH5 trzeba napięć powyżej 3,1V... wtedy można ustawić 2-2-2-5 najczęściej, a na CE-5 już nic nie zrobisz... i Infineonik nie lubi napięć wysokich [nie bootuje sie] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzydor Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 no pewnie -> zależy czy masz rewizje na CH5 czy Infineon CE-5 do CH5 trzeba napięć powyżej 3,1V... wtedy można ustawić 2-2-2-5 najczęściej, a na CE-5 już nic nie zrobisz... i Infineonik nie lubi napięć wysokich [nie bootuje sie] Jak mogę sprwawdzić na jakich ko sciach sa te kingstony? Czy po zdjęciu radiatorów na kościach będzie pisać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Jak mogę sprwawdzić na jakich ko sciach sa te kingstony? Czy po zdjęciu radiatorów na kościach będzie pisać?Być może. Poszukaj o tym jak wyglądają kingstony. Xtreme Addict założył temat w którym masz o tych Infineonach. Wystarczy troszkę poszukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 założyłem temat o infineon BE-6 :wink: a CE-5 to już inna bajka, są to drogie pamięci z "innymi" właściwościami... wystarczy spojrzeć pod radiator -> jeśli są widoczne 4 kropki, po 2 w regularnych odstępach to masz na bank CE-5... jak są 2 całkiem duże blaszki to jest to CH5 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzydor Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) No i okazało się że mam Infineony. Czy to dobrze czy źle? Edytowane 6 Lutego 2006 przez yzydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 zobacz na ile ci chodza :wink: ale dość źle niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 a ja chciałem te ramki kupić licząc na to ze to CH-5 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horkom Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Czy komuś z posiadaczy kingstonów na CE-5 udało się je jakoś sensownie podkręcić? albo ustawić timingi inne niż 2-3-2-6 ? Czy po prostu zakup tych pamięci był wywaleniem kilkuset złotych bez sensu? Jeżeli chodzi o mnie, to mi poszly na fsb 210Mhz, ale po jakimś czasie (ok. godzina komp i tak sie zawiesza, mimo ze prime nie wywala żadnych błędów podczas godzinnego testowania). Edytowane 8 Lutego 2006 przez horkom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzydor Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Te Kingstony to nieładnie mówiąc SHIT. Nie poszły nawet na 433MHz a nie mówie o zmianie timingów. Jakakolwiek ingerencja w fabryczne ustawienia daje ZWIECHĘ. Jestem załamany przecież to jest topowa linia Kingstona a to mówiąc potoczny mjęzykiem jest KUPA!!! Załuję że zmieniłem moje A-Datki na ten SHIIT. NIE POLECAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 To nie jest topowa linia kingstona :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzydor Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 A jaka jest topowa linia? Ale powiedzmy sobie szczerze że jest to dziadostwo za sporą kasę!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 A jaka jest topowa linia? Ale powiedzmy sobie szczerze że jest to dziadostwo za sporą kasę!!! to jest topowa linia, ale nie topowy model z topowej lini ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Od zawsze wiedziałem że kingstony to shit ;/ mają jedynie dobre pcb i to wszystko, choć też nie zawsze. Ich kości na tccd to ponoć padaczka, trochę słabsze z timingami 2 3 2 5 ja w tym topicu to też widać padaczka, więc które pamięci tej firmy są dobre ? Nie wiem z kąd kingston ma taką sławę, poprostu tego nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Od zawsze wiedziałem że kingstony to shit ;/ mają jedynie dobre pcb i to wszystko, choć też nie zawsze. Ich kości na tccd to ponoć padaczka, trochę słabsze z timingami 2 3 2 5 ja w tym topicu to też widać padaczka, więc które pamięci tej firmy są dobre ? Nie wiem z kąd kingston ma taką sławę, poprostu tego nie rozumiem. moze dlatego, ze pierwsze i drugie miejsce (a moze i wiecej, tylko o tych wiem) w najszybszych 2x256 2225 ma kimngston :lol: swego czasy jak mozna było kupic value na winbondach zdfobuyl sławe - co w tym dziwnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 topowe są ulk2/1g @ tccd i szczytam mozliwosci tccd nie są jeśli są widoczne 4 kropki, po 2 w regularnych odstępach to masz na bank CE-5 no to juz wiem na czym lecą geile value ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...