Matizz2 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam!! poszukuje jak najwięcej informacji o płytach głównych zastosowanych w tych notebookach(konkretnie Acer 4061 WLMI).Posiadam tego notebooka i chciałem dołożyc port podczerwieni w fabryczne miejsce w obudowie.Powiedziano mi w serwisie że płyta główna w tym modelu nie obsługuje tego interfejsu.Cos mi sie nie chce w to wierzyc.Sam wole nie rozkrecać komputera zeby nie stracic gwarancji.Może ktoś z Was już to robił, albo dokładał IRDę.Wydaje mi się ze producentem płyty głównej jest Acer(Według programu EVEREST płyta to Acer LuganoII)Szukałem w internecie schematów takiej płyty, ale nieststy nie natrafiłem na jakiekolwiek info.W Serwisie nie chcą mi dać takiego schyematu.Albo nie dyspo9nują albo poprostu nie chcą dać.Chciałbym miec 100% pewności czy da się dołożyc irde w fabryczne miejsce czy nie, bo nie wiem czy zamawiac w Acerze irdę od wyższego modelu( TM 4100 Series-maja tę samą obudowę) Pozdrawiam i wielkie dzięki za wszelką pomoc w tym temacie.Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinza Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam!! poszukuje jak najwięcej informacji o płytach głównych zastosowanych w tych notebookach(konkretnie Acer 4061 WLMI).Posiadam tego notebooka i chciałem dołożyc port podczerwieni w fabryczne miejsce w obudowie.Powiedziano mi w serwisie że płyta główna w tym modelu nie obsługuje tego interfejsu.Cos mi sie nie chce w to wierzyc.Sam wole nie rozkrecać komputera zeby nie stracic gwarancji.Może ktoś z Was już to robił, albo dokładał IRDę.Wydaje mi się ze producentem płyty głównej jest Acer(Według programu EVEREST płyta to Acer LuganoII)Szukałem w internecie schematów takiej płyty, ale nieststy nie natrafiłem na jakiekolwiek info.W Serwisie nie chcą mi dać takiego schyematu.Albo nie dyspo9nują albo poprostu nie chcą dać.Chciałbym miec 100% pewności czy da się dołożyc irde w fabryczne miejsce czy nie, bo nie wiem czy zamawiac w Acerze irdę od wyższego modelu( TM 4100 Series-maja tę samą obudowę) Pozdrawiam i wielkie dzięki za wszelką pomoc w tym temacie.Mateusz acer to jest taka wredna firma która oszczędza na wszystkim!!! ja mam tm4102 i chciałem sobie załozyć bluetootha takiego orginalnego podłączanego w obudowie na płycie głónej, owszem miejsce jest, ale acer nie zamontował szyny do której mozna go podłączyć - a facet w serwisie stwierdził że acer w ten sposób oszczędza, koszt zamontowania takiego złącza na płycie jest dość duzy i dlatego dałem sobie spokój, myslę ze podobnie będzie w twoim ird, choc chciałbym się mylić pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Poszukaj na P2P - Acer Service Manual v2 (może tam być) ;) I wydaje mi się że widziałem też service manual tylko do modeli 4000-5000 (EMule) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizz2 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 acer to jest taka wredna firma która oszczędza na wszystkim!!! ja mam tm4102 i chciałem sobie załozyć bluetootha takiego orginalnego podłączanego w obudowie na płycie głónej, owszem miejsce jest, ale acer nie zamontował szyny do której mozna go podłączyć - a facet w serwisie stwierdził że acer w ten sposób oszczędza, koszt zamontowania takiego złącza na płycie jest dość duzy i dlatego dałem sobie spokój, myslę ze podobnie będzie w twoim ird, choc chciałbym się mylić pozdrawiam Hmm, a ja z kolei dowiadywałem sie o mozliwosci podlaczenia irdy i bluetootha, to powiedziano mi ze irdy nie moge ale bluetootha owszem , bo plyta jest w stanie obsluzyc ten interfejs.Kosztuje to ok 35 EUR netto, a koszt calosciowy wynioslby +- 200 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...