sp1och Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam , mam problem ... przedstawiam go na ponizszych zdjeciach , mam orginalne sterowniki od karty , robilem 3 formaty z mysla ze mi to pomoze ale sie przeliczyłem ... , w 3DMarku 2003 komputer mi sie restartuje :| jak juz się robi jakas wieksza akcja ... nie podkrecałem karty :| bo nie wiem jak :D , rozkrecilem PC i zauwazylem ze powietrze z wiatraczka jest cieple nie gorące ale cieple :| ... pomozcie mi , doradzcie co moge zrobic :| te scrny robilem pod czas grania : gdy gram gram wyskakuje mi ten błąd :| wracam do gry pojawiaja sie kolory , wychodze z gry zostaje mi cos na pulpicie :| POMOCY ! http://www.bobelek.webpark.pl/blad.jpg http://www.bobelek.webpark.pl/22222.jpg http://www.bobelek.webpark.pl/pulpit.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 wyglada na to ze przegrzewa ci sie karta - zmien chlodzenie lub wstaw chociaz jakis nawiew boczny na karte. ewentualnie zmniejsz taktowanie i sprawdz czy pomoze. i druga sprawa - jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RebroVv Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 tez mysle ze sie nagrzewa.. jezeli nie masz plomby w kompie otworz boczną klape powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1och Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) ymm zasilacz mam 350V ! do tego 2 wiatraki na sam procesor i 1 na karte graficzna . ale ten od karty wieje cieplem a nie chlodem :| wiec bede chyba musial albo oddac do serwisu aalbo kupic nowy VGA wiatraczek :| , karta graficzna jest strasznie CIEPLA !!! Edytowane 6 Lutego 2006 przez sp1och Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 jest strasznie ciepła czy może parzy ? tak jak ci koledzy wyżej zasugerowali, zapewnij jakiś nawiew bezspośrednio na grafikę (najlepiej postaw na jej wysokości jakiś wentylator 80x80 tak żeby nawiewał na nią z boku), zobacz czy pamięci na karcie ci się za bardzo nie grzeją (czy nie parzą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ten trzeci obrazek cos mi przypomina...to samo mi sie dzialo gdy kupilem radka 9600pro a stary zasilacz nie wyrabial z nim...ja proponuje na poczatek obnizyc taktowania grafiki...tak moze troszeczke pojedziesz na karcie...najlepiej sprawdz ja u kogoś kto ma jakis markowy zasilacz a nie standardowe gów... warte 30zł (nowe) i co w nim brakuje połowe elementów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1och Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 tylko jak zrobic? , jak obnizyc taktowanie karty :| , dzialala mi przez caly ROK normalnie a teraz nagle cos sie psuje ? to jakis beton :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Jak Ci działała rok, a teraz padła i grzała się tak cały czas to mogły paść pamięci .Oddaj ją do naprawy ,powinni wymienić na nową.Ewentualnie wymień pastę termo na gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 z tego screena z pulpitem i artefaktami dla mnie bezposrednio wynika iz to przeklamania spowodowane przez pamiec na karcie , jesli nie jest jakos mocno krecona , to pamieci ci padaja / padly tak jak tu pisano - oddaj karte do gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 z tego screena z pulpitem i artefaktami dla mnie bezposrednio wynika iz to przeklamania spowodowane przez pamiec na karcie , jesli nie jest jakos mocno krecona , to pamieci ci padaja / padly tak jak tu pisano - oddaj karte do gwarancjipierwsza sensowna odpowiedź :) również uważam że przekolorowane polygony to pamięc a nie żadne zasilacze... walnij 120x120 albo 80x80 na pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Też mi sie tak zdaje, , że to pamięci. Ale jak działała przez rok dobrze to musi to być przegrzewanie się pamięciu bądź już przegrzanie się ich. Może spróbuj obniżyć taktowanie CPU i podłanczać zbędne komponenty kompa (Napędy itp.) tak i zostawic te tylko niezbędne do uruchomienia systemu i wtedy zobacz czy są jakieś błędy. Umnie jak miałem zasłaby zasilacz tak właśnie zrobiłem i działało, ale wątpię żeby to był zasilacz raczej pamięci. Nadodatek bywała błąd VPU Recovery co wskazuje na to, że karta się przegrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...