Skocz do zawartości
sp1och

X600 Xt - Co Sie Stało ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam problem ... przedstawiam go na ponizszych zdjeciach , mam orginalne sterowniki od karty , robilem 3 formaty z mysla ze mi to pomoze ale sie przeliczyłem ... , w 3DMarku 2003 komputer mi sie restartuje :| jak juz się robi jakas wieksza akcja ... nie podkrecałem karty :| bo nie wiem jak :D , rozkrecilem PC i zauwazylem ze powietrze z wiatraczka jest cieple nie gorące ale cieple :| ... pomozcie mi , doradzcie co moge zrobic :|

te scrny robilem pod czas grania : gdy gram gram wyskakuje mi ten błąd :| wracam do gry pojawiaja sie kolory , wychodze z gry zostaje mi cos na pulpicie :| POMOCY !

http://www.bobelek.webpark.pl/blad.jpg

http://www.bobelek.webpark.pl/22222.jpg

http://www.bobelek.webpark.pl/pulpit.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ymm zasilacz mam 350V ! do tego 2 wiatraki na sam procesor i 1 na karte graficzna . ale ten od karty wieje cieplem a nie chlodem :| wiec bede chyba musial albo oddac do serwisu aalbo kupic nowy VGA wiatraczek :| , karta graficzna jest strasznie CIEPLA !!!

Edytowane przez sp1och

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest strasznie ciepła czy może parzy ? tak jak ci koledzy wyżej zasugerowali, zapewnij jakiś nawiew bezspośrednio na grafikę (najlepiej postaw na jej wysokości jakiś wentylator 80x80 tak żeby nawiewał na nią z boku), zobacz czy pamięci na karcie ci się za bardzo nie grzeją (czy nie parzą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten trzeci obrazek cos mi przypomina...to samo mi sie dzialo gdy kupilem radka 9600pro a stary zasilacz nie wyrabial z nim...ja proponuje na poczatek obnizyc taktowania grafiki...tak moze troszeczke pojedziesz na karcie...najlepiej sprawdz ja u kogoś kto ma jakis markowy zasilacz a nie standardowe gów... warte 30zł (nowe) i co w nim brakuje połowe elementów....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego screena z pulpitem i artefaktami dla mnie bezposrednio wynika iz to przeklamania spowodowane przez pamiec na karcie , jesli nie jest jakos mocno krecona , to pamieci ci padaja / padly tak jak tu pisano - oddaj karte do gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego screena z pulpitem i artefaktami dla mnie bezposrednio wynika iz to przeklamania spowodowane przez pamiec na karcie , jesli nie jest jakos mocno krecona , to pamieci ci padaja / padly tak jak tu pisano - oddaj karte do gwarancji

pierwsza sensowna odpowiedź :) również uważam że przekolorowane polygony to pamięc a nie żadne zasilacze... walnij 120x120 albo 80x80 na pamięci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi sie tak zdaje, , że to pamięci. Ale jak działała przez rok dobrze to musi to być przegrzewanie się pamięciu bądź już przegrzanie się ich. Może spróbuj obniżyć taktowanie CPU i podłanczać zbędne komponenty kompa (Napędy itp.) tak i zostawic te tylko niezbędne do uruchomienia systemu i wtedy zobacz czy są jakieś błędy. Umnie jak miałem zasłaby zasilacz tak właśnie zrobiłem i działało, ale wątpię żeby to był zasilacz raczej pamięci. Nadodatek bywała błąd VPU Recovery co wskazuje na to, że karta się przegrzewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi