Skocz do zawartości
Mowca

Potrzebny Poprawiony Plik Io.sys...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Korzystam z poradnika jak upnac bios, ktory znajduje sie w dziale FAG. Jest tam napisane, ze potrzebny jest poprawiony plik IO.sys... Link ktory jest podany do tego pliku nie dziala a na google tez nic nie moge znalezc.

Ma moze ktos ten plik?

Aha i jeszcze jedno, tak dala pewnosci. Ta dyskietke startowa, ktora jest mi potrzebna do upa biosu normalnie zrobic poprzez: Start Ustawienia > Panel sterowania > Dodaj/Usun Programy zakladka Dysk startowy i klikamy Utworz dysk?

Moj system to win98se.

Pierwyszy raz robie uaktualnienie biosu wiec lepiej sie dowiedziec wczesniej niz potem jak cos zepsuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Dyskietka startowa: wkładasz dyskietke do flopa, wchodzisz w mój komputer, klikasz prawym klawiszem myszki na dyskietke, formatuj, utwórz dysk startowy ms-dos. Ściągnij bios do płyty, wrzuć na dyskietke, uruchom ponownie kompa i powinnień on zbotować z niej, potem wpisujesz komende żeby sflashował i już. Chyba nic nie pominąłem :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest chyba to samo co ja pisalem? A co z tym plikiem. Ma ktos go?

A po ci ten plik?? poprostu zgrywasz biosa z netu na dyskietke jak masz AWDFlasha to naciskasz tylko ALT +F2 w odpowiednim momencie i dwa kliknieci i ci sie flaszuje a jak nie masz takiej opcji to polecam sciagnac program do flashownia ze strony gigabyte-a ja mialem bios do jakiejs tam dziwnej płyty z asusa sciaglem biosa jakis program do flashowania i nie chcial zflashowac bo niby cos z wersja nie tak.a A sciaglem ten program do flashowania z gigabyte napisl tylko ze inna wersja klikłem OK i poszlo odpalił sie z nowym biosem na dobra sprawe flash biosu to 2 minuty .Pozdrawiam Edytowane przez 123Frytki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie sam niewiem poco on jest. W tym teamacie pisze zeby go sciagnac. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=7988 Jak juz wspomnialem nigdy dotad nie robilem uaktualnienia biosu, wiec wole dmuchac na zimne.

A przy okazji. Moze mi ktos wyjasnic jak zrobic kopie obecnego biosu na dyskietke? Lepiej miec ta kopie w razie jakis nie powodzen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi