Skocz do zawartości
daniel11111

Ird-a Problem W Omnibook 6100

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w laptopie HP Omnibook 6100 podczerwien, jednak nie jest ona wykrywana przez system. Czy potrzebuje jakis sterownikow? moze jakos ja trzeba uaktywnic? potrzebuje pomocy jak ja uruchomic. Szukalem w necie ale nie znalazlem zadnych sterownikow. Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w menadzerze urzadzen nie ma zadnych konfliktow, ale takze nie ma tam nic o podczerwieni

A ta irda jest tam na 100%? Kiedyś w Omnibooku XE3 miałem podobną sytuację i okazało się, że irda to była w postaci zaślepki w obudowie. Nie każdy model po prostu ją w standardzie miał.

Gdy kupowalem komputer to napisane bylo ze posiada IRD-e, wydaje mi sie ze tam jest :-) masz jakis pomysl zeby sprawdzic czy tam jest? Kumpel tez mial taki problem, zainstalowal sterowniki do jego lapa i bylo ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a sprawdz jeszcze przy pomocy Aidy badz Everest w zakladce Sprzet czy masz cos na temat Irdy

nie nic nie pisze w Everescie o IR, moze jakies sterowniki by cos daly? w kazdym opisie kompa gdzie znajduje pisze ze jest IRDA

Edytowane przez daniel11111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstaluj ta paczke http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...&swItem=ob750en moze pomoze, sprawdz w biosie moze jest wylaczona

hehe dzieki z tym biosem, wylaczona byla w biosie, nie myslalem ze jest taka mozliwosc... Podczerwien dziala

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi