Skocz do zawartości
Haggard

Update Kompa - Grafika Pod Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam tu male dylematy moralne odnosnie wyboru karty graficznej do starego kompa.

Zestaw to:

Epox 8RDA3+

Athlon 2600XP

2x512 Kingstony (400mhz)

Chieftec 360W

Radeon 9500 (64mb)

Poczytalem forum, rozne inne opinie i jestem w kropce nie wiem co wylosowac. Chwilowo nie stac mnie na nowy zestaw z x64 (zakup 19 Neca lcd spowodowal maly wir w moim portfelu:) ) wiec musze dorzucic sesnowna karte zeby jeszcze tak posiedziec z 1.5 roku i nie stresowac sie. Radziu ma wymuszone dodatkowe 4 potoki, ale te 64 mb nie czynia go demonem szybkosci.

Z gory uprzedzam ze interesuje mnie granie przynajmniej 1024x768 i detale na high. No i zabawy z podkrecaniem odpadaja, juz ten moj 9500 doprowadzal mnie do bialej goraczki z temperaturami (a mam na nim zalmana).

Przedzial cenowy 500 - 600zl: Radek 1600 albo Geforce gt 6600

czy

przedzial cenowy 700 - 900zl: Radek x800 gt, x800 gto czy 6800 asusa

Co radzicie?? Docelowo jeszcze myslalem zeby wymienic ram na 2 x po 1giga, zeby nie bylo waskich gardel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

kup sobie 6800xt @ 16p/6v na allegro są po 760zł pozdr. i naprawde polecam karty super sie kreca i maja sm 3.0 ale niestety 128mb pamieci ale cos za cos karta i tak bedzie ci wymiatala

ramów na dziś dzień styknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj jeszcze opinie na innych forach :)

ja bym mimo wszystko nie bral 6600GE.. w tej cenie to niezla karta ale.. Galaxy :)

Po przebojach z karta pewnej firmy wole doplacic troche i zaoszczedzic nerwow :)

Tez jestem na zakupie ale znajomi odradzaja mi jak potrafia, wiec chyba jest cos na rzeczy.. z pewnym serwisem tez gadalem.. i ja biore 6800 :)

Ty rób jak chcesz a to co tu piszemy nie bierz za wyrocznie.. czasem bzdurki tu piszemy :)

a jak widac jest tu cala rzesza sympatykow Nvidii :)

ATI tez jest oki a z nie maja PS 3.0 heh czy hdr.. to nie takie wazne i tak musza byc do tego mocniejsze grafy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

owszem ati ma ale troche za pozno ;)

jam bardziej lubie ati ale na forum nie wiaze "uczuc";) z odp i radze tak zeby bylo najlepiej

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi