btn Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Nabyłem drogą kupna dysk taki jak w temacie. Niestety zaczęły się problemy. dysk jest widziany w biosie, w windowsie również ale.... Komputer uruchamia się kilka razy wolniej (2-3minuty) gdy ten dysk jest podłączony. W dodatku nie mogę go sformatować zarówno pod DOSEM jak i Windowsem. Wyskakuje błąd w stylu "nie da sie i ch*". Podczas startu komputera dysk wydaje krótki pisk i od tego momentu zdaje się pracować cały czas. czyżby to oznaczało iż dysk ten jest do wymiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 btn napisał(a): Nabyłem drogą kupna dysk taki jak w temacie. Niestety zaczęły się problemy. dysk jest widziany w biosie, w windowsie również ale.... Komputer uruchamia się kilka razy wolniej (2-3minuty) gdy ten dysk jest podłączony. W dodatku nie mogę go sformatować zarówno pod DOSEM jak i Windowsem. Wyskakuje błąd w stylu "nie da sie i ch*". Podczas startu komputera dysk wydaje krótki pisk i od tego momentu zdaje się pracować cały czas. czyżby to oznaczało iż dysk ten jest do wymiany? a spróbuj pobrać dane SMART przy pomocy programu Everest i opublikuj je Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Odesłałem dysk z powrotem. Ewidentnie uszkodzona elektronika. Raz komputer z nim na pokładzie się uruchamiał a raz nie... szkoda czasu i nerwów. dzięki za zainteresowanie się tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...