pc1 Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Wlozylem taki procesor do plyty abita - usawilem mu w biosie wszystko na 450(100) - tak jak jest napisane na jego obudowie - napiecie tez domyslne 2.0v Wszystko rusza, komputer dziala, ale piszczy glosnik (dzwieki jednostajne pi pi pi - sredni dlugie) Zauwazylem, ze radiator odskoczyl wiec czy mozliwe, ze to od temperatury? Procesor dzialal na pewno i dalej dziala ale z piskiem co to moze byc? - czy mozliwe, ze plyta jest za stara (ale jak mowilem jego ustawienia wykryla jako P III) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zdejmij i zaloz radiator bo to chyba temp. Ta plyta abita nie ma czujnikow temperatury???bo na mojej starej BH6 nie bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc1 Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Nie wiem, bo docelowo procek trafi do innej plyty --> Soltek 67c Acha na plycie jest chyba takie niebieskie pudeleczko z bialymi przelacznikami (takie male) i moze tam jeszcze trzeba inaczej ustawic - ale moje pytanie jest takie - jezeli komputer sie uruchamia nawet z tym piskiem to raczej procesor nie jest uszkodzony? Wczesniej byl tam celeron 500 i na poczatku jak zmienilem na P III to wykryl go jako P 300 (bo FSB bylo 66) wtedy nie piszczal - dopiero jak ustawilem dane takie jak na obudowie procesora to zaczal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Czy przy starcie systemu masz taki komunikat ? Abnormal system hardware Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc1 Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 nie, nie bylo chyba takiego komunikatu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Ja mialem ten procek na ATC_6220 Atrenda i bylo wszystko ok. Mysle, ze powinienes skasowac bios, poprawic radiator i sprobowac znowu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...