RS Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Mam problem z nagrywarka cd, jest to model 16x. Nagrywa plyte i przy 99% chwilke przed zamykaniem sesji pojawia sie blad: Nie wazne czy nagrywam 30 czy 700MB. Jak nagrywam w Nero bez kreatora to dodatkowo w liscie bledow jest "invalid data address" Pogrzebalem w google i sciagnolem najnowsze Force ASPI, defragmentacja dysku, nagrywanie z mniejszymi predkosciami, przeinstalowalem nawet sterowniki od plyty glownej...... Co mam dalej robic?? Nie rozumiem co sie dzieje, ze nagrywa cala plyte a na sam koniec pada. Poswiece jeszcze jedna plyte i zobacze co bedzie przy nagrywaniu wielosesyjnym (tak to sie chyba nazywa). Edytowane 6 Lutego 2006 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Zapomniales dodac jaka to nagrywarka. Moze po prostu ma juz dosc? Nagrywarka to urzadzenie mechanicze, a wiec normalne ze sie zuzywa. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 lg 16x 10x 40x nie podalem co to za model, bo wiele jest osob ktore maja identyczne error'y na roznych nagrywarkach. Spotkalem sie z przypadkami w ktorych mysleli ze to zgon napedu, kupowali nowy i blad "invalid data address" dalej sie pojawia :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 No popatrz! Mialem ta nagryware... to byla moja pierwsza :wub: ... i mialem tez ten problem. Pomoglo nagrywanie plytek w trybie Disk-At-Once. W ten sposob nagrywarka nie musi szukac konca sesji kiedy ma ja zamknac - wszystko jest nagrywane w jednym ciagu. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 ten problem zwiazany jest z koncem jej zywota ? czy wynika z czegos jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 ten problem zwiazany jest z koncem jej zywota ? czy wynika z czegos jeszcze ? Nie wiem. Moja nadal nagrywa i konca jej zywota nie widac. Fakt ze kiedys nagrywala lepiej, ale przeszlo przez nia grubo ponad 1000 plyt... ma prawo do pogodnej emerytury B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...