Skocz do zawartości
red46

Identyfikacja złącza na R8500VIVO - HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam mały problem z kartą. Tzn nie wiem do czego jest jedno złącze na karcie. Jeśli ktoś wie to będę bardzo wdzięczny za informacje.

Daję linka do PDFa ze zdjęciem karty(to niżej).

http://www.sapphiretech.com/broschure/8500...%20and%20le.pdf

A dokładnie chodzi mi o złącze od wewnątrz kompa, to małe żółte(jak dlamnie to wygląda jak do kabelka audio, ale to bezsensu).

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepasuje. Zasilanie FDD ma inne złącze. Pasuje jedynie kabelek AUDIO.

Bo to najprawdopodobniej jest audio, ścieżki na płytce (foto jest mało wyrażne) prowadzą od gniazdka vivo do tego właśnie żółtego gniazdka. Być może wyprowadzili wejście audio na vivo aby wewnętrznie połączyć z kartą dźwiękową (np. pod wejście aux) i w ten sposób wyelimimować konieczność podłączania dźwięku do nagrywania pod line-in na karcie dźwiękowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepasuje. Zasilanie FDD ma inne złącze. Pasuje jedynie kabelek AUDIO.

Bo to najprawdopodobniej jest audio, ścieżki na płytce (foto jest mało wyrażne) prowadzą od gniazdka vivo do tego właśnie żółtego gniazdka. Być może wyprowadzili wejście audio na vivo aby wewnętrznie połączyć z kartą dźwiękową (np. pod wejście aux) i w ten sposób wyelimimować konieczność podłączania dźwięku do nagrywania pod line-in na karcie dźwiękowej.

też nad tym myślałem ale kawta ma: DVI, CRT, i VIVO(a tu S-VIDEO out, Composite out, S-VIDEO in, Composite in) i w środku to to żółte. Wiec niewymyśliłem jak by było z tym dzwiękiem, tzn od np. magnetowidu. Obraz wiem, z CINCH (video-out) do karty. Ale ten dzwięk? To nibiem jak. Karta wejścia audio niema. Ma tylko to żółte. Wiec troszkę bezsensu było by łączenie jej z dźwiękówką.

A tak pozatym to znalazłem że starsze modele(7500, rage) też takie coś mają.

I właśnie dźwięk z magnetowidu to jak mam podłączyć? I jak podłączyć telewizor(tak rzeby nagrać obraz i dzwięk)? w telewizorze mam EURO a w magnetowidzie CINCH(i obraz potrafie zgrać).

W instrukcju obsługi nic nie pisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...