Skocz do zawartości
DarkShadowPL

Leadtek A350tdh Fx5900xt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pisałem już w wątku o 5900XT ale nikt mi nie odpisal.

Jak widac jeszcze w podpisie mialem ATi ale nabyłem tego Leadtka 5900XT.

1. Dla czego karta w systemie jest widziana jako agpx4, usunąłem omegi i wyczyściłem drivecleanerem karta na sprzęcie jak z podpisu.

2. Karta ma bios 5900 wgrany i zamiast 390/700 ma 400/700 i zmienione timingi w 3d chcę zmienić na oryginalny i tu mam problem znalazłem 2 biosy na oryginalnej stronie leadtka PAL i NTSC który mam wgrać jak to rozpoznać).

3. Karta ma pamięci Hynix BGA Hynix KOR

HY5DU283222A

F-28 405A

jaki mają czas dostępu.

na tym biosie z 5900 w 3dmarku 2001 ok 12,5k a 2003 ~4750 pkt czy odpowiadają jej możliwościom na tych.

Edit. Wgrałem bios PAL i zegary sa jak w standardzie 390/700 po podkreceniu na 490/900 13 500 pkt w 3dmarku 2001

Edytowane przez DarkShadowPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jan wyżej napisałem zmieniłem BIOS na najnowszy bios ze strony producenta wersja PAL (była jeszcze NTSC ale nie wiedzac czemu :rolleyes: wybrałem PAL skojarzenie z regionami)

Teraz widzi ją jako AGPx8

zegary 390/700

na zegarach na oryginalnych najnowszych sterach 490/900 3dMark 2001 = 13 500pkt, 2003 = 5878 pkt czy to zadowalające.

Znalazłem coś takiego Mod 5900XT czy robił to ktoś na Leadtek'u A350TDH.

Ten co podałeś identyczny z tym ze starsza ciut wersja twoja ze stycznia '04 a moja z października '04

Czt to chłodzenie bedzie dobre AC NV Silencer 3 bo oryginalne huczy jak cholera i wszystkie inwestycje w wyciszenie kompa legły w gruzach :mur:

Edytowane przez DarkShadowPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast Silencera zainwestuj lepiej w Zalmana VF-700 CU (mialem Silencera i byl z jednej strony lepszy od stocka ale mial rowniez kilka mankamentow-brak chlodzenia PCB karty, w rev. 2 chlodzenie pamieci rozwiazane po macoszemu...mozna za to zrobic moda na "mega silencera i wtedy jest duzo lepiej :wink: ). Ale lepiej Zalmana-jezeli bedziesz mial lepsza grafe to sobie go spokojnie przelozysz. Poza tym lepiej pisz w topicu o GF59xx raczej przez przypadek nikt nie udzielil odpowiedzi na Twoje pytanie no chyba, ze to bylo pytanie na ktore odpowiedz byla wielokrotnie umieszczana.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy twój bios podejdzie do mojej karty mam PCB Rev B ASYS Rec C2 ??

Do tego biosu trzeba chlodzenie na pamieci dac, bo beda sie niezle grzaly...bez tego pewnie je usmazysz. Ten bios jest na bazie najnowszego 2976PAL wiec karta wystartuje na pewno-ale jezeli masz stockowe chlodzenie, to raczej na pewno po chwili grania beda arty lub frezzy. Pozdrawiam!!

EDIT:

Nie piszmy juz tutaj, lecz w temacie FX59xx

Edytowane przez udam_u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi