Skocz do zawartości
cracko

Reklamy Przez Bluetooth'a - Program

Rekomendowane odpowiedzi

Wyobraźcie sobie że stawiacie kompa i podpinacie dongla bluetootha. Odpalacie program i definiujecie że program ma wysyłać informację HELLO do każdej z osób których komórka ( z włączonym bluetoothem ) znajdzie się w jego zasięgu. ( Bluetooth Class 2 = 10 metrów, Class 1 = 100 metrów, Modded = do 650metrów ! )

Zastosowań tego softu jest wiele. Od czystej zabawy w wysyłanie jakieś wiadomości wszystkim przechodniom po używanie jej jako aplikacji e-commerce ( rozgłaszanie promocji ).

Na komórkę przychodzi info - czy chcesz odebrać wiadomość od XXX ( tu wybierasz swoją wiadomość )? Jeżeli TAK - ta osoba dostaje wiadomość z tekstem. Jeżeli NIE, system będzie próbował X razy przy następnym skanie i wysyłce ( definiujesz ile razy tą samą osobę ma próbować i w jakich przedziałach czasu ).

Wpadliśmy na pomysł zrobienia takiej aplikacji. Czesi coś też nad tym dłubali ale serwery chcą do tego stawiać hehehe. Bluetooth jest jednym z NAJMNIEJ opisanych urządzeń na świecie. Spędziliśmy nad tym 3 dni. :)

Do pobrania tutaj -> bluebacteria

Miłego Blututowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm:

- idę do sklepu - "czy chcesz przeczytać naszą reklamę" - nie

- wracam ze sklepu - "czy chcesz przeczytać naszą reklamę" - NIE

- zapomniałem kupić masło - "czy chcesz przeczytać naszą reklamę" - #@%!! NIE

- ...

Mów co chcesz, mnie by szlag trafił. Jeżeli na Twojego maila 4 razy dziennie przychodziłaby wiadomość z pytaniem "czy chcesz otrzymywać nasze reklamy" to też nie by by to spam ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz.. to jest kwestia ustawień telefonu. Tak samo jak z e-mailem.

Włączasz telefon w tryb Bluetooth - prywatny i już nic nie dostajesz pomimo tego że bluetooth dalej pieknie ci działa z innymi urządzeniami.

proste nie? - jest w instrukcji obsługi każdego telefonu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie zmienia faktu ze cos takiego jest spamem. Wszelka niepozadana korespondencja reklamowa jest spamem. Szczegolnie bez mozliwosci rezygnacji z otrzymywania tychze wiadomosci (i nie mow mi prosze, ze klikniecie NIE jest rezygnacja, bo za chwile znow przyjdzie "czy chcesz..." - nie ma mozliwosci rezygnacji trwalej).

Dodatkowo gwarantuje Ci, ze kazdy sklep w ktorym zamontowano by cos takiego szybko poczulby odplyw klientow - ludzie nie lubia, jak sie ich wkurza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Anglii jest to bardzo popularny sposob e-commerce.

Stopa reakcji ( akceptacji ) wiadomości wynosi 15-20% co jest ogromnym sukcesem.

W UK wysyłają to bilboardy!!!!!!!!!!

Na lotnisku dostajesz info o promocjach, tanich lotach... TYLKO JEST JEDNO ALE - Tam to "serwują" servery za setki funtów - cała infrastruktura sieciowa która kosztuje majątek. A Bluebacteria odpalasz na zwykłym XP. I jedziesz..

BTW.. właśnie kończymy relase 3 - bardziej stabilna i funkcjonalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz.. to jest kwestia ustawień telefonu. Tak samo jak z e-mailem.

Włączasz telefon w tryb Bluetooth - prywatny i już nic nie dostajesz pomimo tego że bluetooth dalej pieknie ci działa z innymi urządzeniami.

proste nie? - jest w instrukcji obsługi każdego telefonu...

Napisałem o tym w swoim pierwszym poście ... co nie zmienia faktu, że jest to denerwujący spam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program mozna sprzedac ;) Ciekaw jestem swoja droga, jak ten wasz program zachowa sie przy wzmozonym ruchu: dajmy na to, 5000 telefonow w zasiegu, ktorych uzytkownicy losowa akceptuja lub odrzucaja reklamy oraz wchodza i wychodza z zasiegu. Czas trwania symulacji: 12 godzin bez przerwy.

Cos mam wrazenie, ze zwykly komp z XP sie obrazi duzo wczesniej niz skonczy sie symulacja ;)

Abstraciach!ac od samego softu, to pzrez takie kwiatki dziekuje firmie Sony Ericsson, ze pomyslala o mozliwosci wylaczenia BT i Irdzie :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o linuxa - jasne, mozna to bylo pod linuxa klepac, ale nie kazdy go ma a wszyscy maja windowsy. Ten program nie jest dla uzytkownikow linuxa, tylko wlasnie dla 'kazdego' kto posiada "Winde" i ma bluetootha, chce szybko i bezproblemowo sie pobawic a moze i nawet to do konkretniejszych celow wykorzystac. :)

co do testu programu to dziala sobie od kilkunastu godzin - wyslano informacje do okolo 2 750 telefonow ( centrum Londynu )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm:

- idę do sklepu - "czy chcesz przeczytać naszą reklamę" - nie

- wracam ze sklepu - "czy chcesz przeczytać naszą reklamę" - NIE

- zapomniałem kupić masło - "czy chcesz przeczytać naszą reklamę" - #@%!! NIE

- ...

a pomyślcie jeszcze jak na ulicy 100m jest 2x 10=20 sklepów, i kazdy tak sobie zaczeni spamować.. to bedziesz tylko szedł i naciskał NIE. NIE. NIE. NIE..

imho poroniony pomysł.. a wszyscy co tego używają to tzw spamerzy.. i nic tego nie zmieni.. ja bym im pozabierał komputery... i dał liczydła do zabawy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi