Koziol Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Mam SDI ale chcialem zmienic lacze na N+. Plan jest taki, ze chce podzielic to lacze na 2 komputery. Wolalbym aby sygnal byl rozdzielany przez router a nie przez router-server. Widzialem dosyc tanie routery LG do N+ ale czy one sa dobre? Zalezy mi na tym aby byly chodz troche konfigurowalne :) Chce uniknac takiego motywu ze na jednym kompie ktos zapusci download a drugi komp bedzie mial waskie gardlo ... Jak tego uniknac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 A przy okazji to jak pozbyc sie tego samego problemu kiedy neo jest podpiete do serverka. Sprzet to amd 160mhz, 32mb ram. Aktualny system win 98se. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Mam SDI ale chcialem zmienic lacze na N+. Plan jest taki, ze chce podzielic to lacze na 2 komputery. Wolalbym aby sygnal byl rozdzielany przez router a nie przez router-server. Widzialem dosyc tanie routery LG do N+ ale czy one sa dobre? Zalezy mi na tym aby byly chodz troche konfigurowalne :) Chce uniknac takiego motywu ze na jednym kompie ktos zapusci download a drugi komp bedzie mial waskie gardlo ... Jak tego uniknac? Jeden z modeli jaki daje TPSA niejaki LUCENT CELL PIPE sam w sobie jest routerem !!! :roll: :wink: sam plauje zrobic lan w domu ;) a tu masz przepis jak to zrobić http://www.server.neostrada.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Dobre rotery robi Asmax lecz bardzo drogie, Jak masz kase to polecam(br-804) ja mam Ias 690 do sdi i chodzi bez problemow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Do neo+ polecam sprzętowy router D-LINK DI604.jest w mojej sieci na 10 osób...dla mnie wypas,w skrzynce 142x109x31mm masz wszystko co potrzeba a nawet więcej a kosztuje około 300 zł..miód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 a jak rozwiazujecie taki motyw kiedy to jeden z userow obciaza cala siec a inni nic nie moga zrobic ? Robi sie korek i wszyscy oprocz jednego nie sa szczesliwi :| ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 a jak rozwiazujecie taki motyw kiedy to jeden z userow obciaza cala siec a inni nic nie moga zrobic ? Robi sie korek i wszyscy oprocz jednego nie sa szczesliwi :| ?odlaczamy mu wtyczke ;] sa programiki do rozdzielania przepustowosci po rowno na uzytkownikow pod winde jest netenforcer link albo nimbus link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 "]Do neo+ polecam sprzętowy router D-LINK DI604........ http://www.e-sklep.net/show_item.php?kod=1nownow16 nom ten routerek za taką kase jest bdb.... 234zł netto ?? samo sie prosi..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Do ********* nie umiesz czytac? Dostales maila z opisem co na jakie forum. Nawet srednio rozragniety orangutan jest chyba w stanie pojac po co jest forum Sieci Komputerowe i Internet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Do ********* nie umiesz czytac? Dostales maila z opisem co na jakie forum. Nawet srednio rozragniety orangutan jest chyba w stanie pojac po co jest forum Sieci Komputerowe i Internet? nerwy puscily wodzu? ;-), trzeba umiec je kontrolowac, bo to nie swiadczy dobrze o Tobie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Do ********* nie umiesz czytac? Dostales maila z opisem co na jakie forum. Nawet srednio rozragniety orangutan jest chyba w stanie pojac po co jest forum Sieci Komputerowe i Internet? nerwy puscily wodzu? ;-), trzeba umiec je kontrolowac, bo to nie swiadczy dobrze o Tobie :P na miejścu marco juz bym dawno <span style="color:red;">[ciach!]</span>lca dostał a chłopak sie trzyma dzielnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Do ********* nie umiesz czytac? Dostales maila z opisem co na jakie forum. Nawet srednio rozragniety orangutan jest chyba w stanie pojac po co jest forum Sieci Komputerowe i Internet? nerwy puscily wodzu? ;-), trzeba umiec je kontrolowac, bo to nie swiadczy dobrze o Tobie :P na miejścu marco juz bym dawno <span style="color:red;">[ciach!]</span>lca dostał a chłopak sie trzyma dzielnie bedac administratorem trzeba zalatwiac takie rzeczy inaczej, pokrzyczec, powyzywac zawsze moze w domu na np. mlodsze rodzenstwo ;-)), ale na forum nie powinien pokazywac swoich emocji, wiem cos o tym, bo sam moderowalem dwa fora (muzyka klubowa i programowanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Po 1 : dzieki wszystkim, za wypowiedzi Po 2 : sory, nie zauwazylem dzialu " SKiI " chodz widzialem, ze sa nowe ale bez przesady mogles napisac, ze przenosisz topic a nie robisz sceny marco. Jak czytam od roku topici "jakiego kompa kupic?" "jak podkrecic athlona" tez mnie qrwica bierze ale bez przesady. Poprostu tym razem nie zauwazylem nowego dzialu a ze router skojarzyl mi sie ze " sprzetem " takze umiescilem go w forum sprzetu za co wszystkich przepraszam zdarzylo tak mi sie pierwszy raz i nie chce abys z tego powodu porownywal mnie do orangutanow bo QREWSKO nienawidze jak ktos mi wrzuca. Wogole jaka jazda stary, opanuje sie. Jakby talibowie administrowali forum to co by z AK47 kazdemu w plecy dali albo z kolby w ryj, ze sie pomylil? Prosze Ciebie... nervosol polecam. @Pretorian: "na miejścu marco juz bym dawno <span style="color:red;">[ciach!]</span>lca dostał a chłopak sie trzyma dzielnie" Skoro adminuje powinien rzadzic twarda reka ale byc opanowany ? Wyobrazasz sobie, ze poslowie czy tez wazne osobistosci polityczne wyzywaja siebie lub ludnosc publicznie od orangutanow ? Od razu za takie cos sa konsekwencje w sadzie. Na ulicy taka sytuacja jest rozwiazywana jak w buszu prawami dżungli a na forum mozesz admin moze ci nawrzucac a ty nic nie mozesz... Dobra koncze bom sie wqrwil... sory za to ale nie wytrzymalem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Używa ktoś routera: PLANET XRT-401B do podziału neostrady+??? Chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuje. Zamierzałem kupić D-Link, ale w okolicy nie wiadomo czemu przestali nimi handlować i mają tylko te z PLANET. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Asmax BR-804 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Ja mam router Dlink Dl-614+ i sprawuje się bardzo dobrze, służy także do udostępniania netu bezprzewodowo np. dla laptopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Ja mam router Dlink Dl-614+ i sprawuje się bardzo dobrze, służy także do udostępniania netu bezprzewodowo np. dla laptopa 310672[/snapback] tylko jak go skonfigurować dla Dialogu bo za chiny nie mogę dać sobie z nim rady. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...